Danilović i Đorđević: Ovo je fenomen košarke, navijači Partizana su pokazali kako se voli klub (FOTO)

Posle spektakularne revijalne utakmice u Pioniru na kojoj je prisustvovalo preko šest hiljada ljudi, medijima su se obratila dva najveća asa kluba, Predrag Danilović i Aleksandar Đorđević. Obojica su istakli da je ovo fenomen košarke.

 

– Fenomen košarke je dokazan po ko zna koji put. Navijači Partizana su svima pokazali kako se voli i bori za klub u teškim vremenima. Ovo je za divljenje. Košarka ne postoji samo na parketu, nego i na tribinama. Ovo je dokaz da se bavimao najlepšim sportom na svetu. Imam neizernu zahvalnost prema Daniloviću koji je za ovu zemlju uradio nestvarne stvari. Nikada mu se nisam javno zahvalio, ali da nije njega, ne bi bilo ni nas. Zato sam i promenio planove, trebalo je da budem u Minhenu. Hvala mu što je insistirao da dođem – rekao je Đorđević na konferenciji za medije.

Potom se medijima obradio prvi čovek Partizana, Predrag Danilović.

– Ne znam ni ljudski da se zahvalim na ovim rečima. Malo sam zatečen. Naše uzajamno poštovanje, proveli smo zajedno nalepše trenutke. Kako u Partizanu tako i u reprezentaciji. Neizmerno sam mu zahvalan. Želim da naglasim, jedna je stvar kada je Sale tu, a druga je kada nije tu. On je ovaj klub učinuo besmrtnim – izjavio je Danilović.

 

Predsednik Partizana se posebno zahvalio publici koji uvek prate crno-beli tim bez obzira na tešku situaciju.

– Biću im večno dužan, koliko god sam u klubu, na bezuslovnoj podršci. Smatram da ti ljudi ne navijaju za pojedince, već za klub Partizan. Tako treba i da bude. Hvala i ljudima koji su pomogli, a nisu bili u hali. To je jedan fenomen koji se neće nigde naći osim ovde – dodao je Danilović.

 

Usledilo je pitanje za obojicu kada su poslednji put igrali zajedno u istom timu.

– Meni je ovo prvi put da se zatrčim posle oproštajne utakmice. Osećaj je fenomenalan. Sale je u boljoj formu, uvek je bio veći radnik – rekao je Đorđević, da bi se na to nadovezao Danilović.

– Ja znam da je Sale operisao kuk, ja sam mislio da on bude trener, ali on kaže ne, hoću da igram –zaključio je Danilović