Danko Lazović: Napravio sam veliku glupost, Srđi ništa ne zameram

Fudbaler Partizana Danko Lazović izjavio je da je u meču protiv Rada, kada je zbog koškanja na terenu zaradio crveni karton, napravio glupost, ali i da razume reakciju igrača kluba s Banjice.

– Napravio sam glupost i ne opravdavam svoj postupak, a isto tako ne uzimam za zlo Srđi Kneževiću ono što je on u radio. To je fudbal. Oni se bore za opstanak, mi za titulu, u takvim okolnostima emocije su ogromne, pa su došle do izražaja posle našeg trećeg gola – rekao je Lazović novinarima posle meča.

Partizan je na Vračaru pobedio Rad sa 4:2, u 19. kolu Superlige, a posle trećeg gola Partizana Lazović je prišao Srđi Kneževiću, nekadašnjem prvotimcu Partizana, i počeo da ga provocira. Knežević ga je uhvatio za vrat, a Lazović ga je udario u lice, posle čega je golman Rada Branislav Danilović ščepao Lazovića za kragnu i bacio ga na zemlju, dok je prvotimac Partizana držao Kneževića.

Kada su obojica završili na zemlji, u koškanje se umešao i Milan Obradović, a cela klupa gostiju je ustala.

Crvene kartone dobili su Lazović i Knežević, dok su Obradović i Danilović dobili žute.

Pre dve nedelje crveni karton je dobio i Nikola Ninković.

– Jesmo napravili probleme, ali bih ja apelovao i na vas medije da ne favorizujete jednu stranu. Gledam juče na Marakani, ne može utakmica da se produži samo dva minuta, a bilo je pet izmena. Veliki su pritisci i tenzija. Ne opravdavam svoj postupak, ponavljam, ali se fudbal u Srbiji ne igra zbog jedne individue… Na kraju neka pobedi najbolji – kazao je Lazović.

Defanzivac Partizana Milan Obradović je naveo da je utakmica bila napeta, ali je i on imao svoje viđenje incidenata.

– Neki put ne mogu da razumem mlađe igrače koji više brinu o mojim godinama i obraćaju pažnju na moju sedu bradu, nego što vode računa o tome kako igraju. Utakmica je bila puna emocija i napeta, a do kraja nas čeka još 11 ovakvih i bilo bi dobro da u nastavku dovedemo emocije u red – rekao je Obradović.