DARUŠAFAKA POD PRITISKOM: “Bamberg je ove sezone pokazao svoju snagu”

David Blat
facebook.com/coachdavidblatt

Jedna od najznačajnijih utakmica u ovogodišnoj sezoni Evrolige, igra se večeras u Bambergu. Nemački tim nema šanse za prolazak ali i te kako može uticati na konačan plasman na tabeli.

 

U poslednje dve utakmice ligaškog dela sezone, Darušafaka nema prava na kiks. Prvi izazov je Bamberg a eventualna pobeda na teškom gostovanju u Nemačkoj, doneće priliku da u direktnom duelu sa našim šampionom odluči o poslednjem učesniku četvrtfinala.

– Očigledno je da je utakmica sa Darušafakom bitna utakmica za nas. Moramo da izađemo na parket i da damo sve od sebe. Brose je odličan tim koji je veoma sposoban što je pokazao više puta ove sezone. Neće biti lako gostovanje – kaže trener ekipe Dejvid Blat.

Pritisak koji nameće imperativ dobrog rezultata, oseća se i među igračima.

– Imamo težak meč u Nemačkoj, naš cilj je jasan, moramo da pobedimo naredna dva meča i da prođemo u plej-of. Sve je u našim rukama sada. Ipak, moramo da idemo polako i prvo da se fokusiramo na Brose. Njihovi navijači su odlični i moramo da budemo spremni. Biće nam potrebna dobra igra u odbrani i napadu uz mali broj izgubljenih lopti i kontrolu skoka. Pronašao sam svoju igru posle povrede i trudim se da ne forsiram ništa, već da pomognem timu na pravi način – rekao je Vilbekin.

Utakmica između Bamberga i Darušafake igra se večeras od 20 sati i 45 minuta.