Dauda: Zvezdu volim, ali upravu ne želim ni da vidim

Igrač Vitesea i nekadašnji član "crveno-belih" Aboila Dauda obišao bivši klub. Otkrio da će zauvek pamtiti i voleti Crvenu zvezdu i Beograd, ali da članove uprave ne želi ni da vidi zbog njihovih lažnih obećanja.

 

Abiola Dauda sa gorčinom je napustio Crvenu zvezdu, ali se uprkos tome vratio u Beograd. Obišao je svoje bivše saigrače.

– Zatekao sam samo Lazovića, mog dobrog prijatelja, i ljude iz stručnog štaba. Divno je bilo videti sve njih opet, proći tunelom do ‘rupe’ i prisetiti se svih lepih trenutaka. To se ne zaboravlja. Mada, mnogo mi je bilo krivo što sam zbog povrede propustio finiš sezone – izjavio je za “Novosti” Dauda.

Dauda je rekao da svlačionicu nije zaobišao, ali jeste čelnike kluba.

 Ah, njih zaista ne želim da vidim. Bolna su tema. Ispao sam više nego korektan prema čelnim ljudima. Mogao sam da odem bez obeštećenja, a ja sam zbog kluba, navijača pristao da im oprostim i neke pare, a u kasu ubacim pola miliona evra. I mislio sam da će zbog svega toga ispoštovati rokove, ali su se oni pravili Englezi. Čekao sam, zvao ih, nisu mi odgovarali na pozive. Vreme je prolazilo i nisam više imao izbora. Tužio sam ih FIFA jer mi se smučilo da čekam i slušam lažna obećanja .

On je napomenuo da, ipak, uvek treba pamtiti lepe stvari.

– Za mene će Beograd i Crvena zvezda uvek biti značajan deo života i karijere. Dolazak u Srbiju za mene je bio pun pogodak. Pomogao sam crveno-belima da se osvoji titula, uživao u gradu otvorenog srca, stekao prijatelje. A, naučio sam i da ne verujem ljudima na reč. Šteta je samo što nismo igrali kvalifikacije za Ligu šampiona. Sve bi bilo drugačije, bilo bi i novca, tim bi ostao na okupu. Sada bismo možda pričali o nekim uspesima. Ko zna… – optimistično je završio igrač Vitesea.