DEBATA VUČIĆA I BILJANE SRBLJANOVIĆ O ĐOKOVIĆU: “To što mu govore da je Isus, to Novaku odmaže”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dramaturškinja Biljana Srbljanović i novinar Nikola Tomić gostuju u emisiji "Prva tema" na televiziji Prva, a u jednom momentu dotakli su se i drame koju je Novak Đoković doživeo u Melburnu.

Printscreen

Među mnoštvo tema za razgovor bila je i ona direktno vezana za najboljeg tenisera sveta i njegovo proterivanje iz Australije.

Predsednik Vučić je rekao kako je Đoković imao validno medicinsko izuzeće kojim je mogao da učestvuje na Australijan openu, ali je uprkos tome bio proteran iz političkih razloga.

– Novak Đoković je otišao u Australiju jer su oni rekli da postoji izuzeće. Imao je validne testove iz Srbije i o teorijama zavere po mrežama me je sramota i da govorim. Oni su ga za zaustavili da bi se iživljavali na njemu, zbog njihovih izbora – rekao je predsednik.

Biljana Srbljanović je pisala tada kada je tralajal drama u Melburnu o Novaku Đokoviću, a naslov teksta je bio “Srbi nisu posebni”, kao i da jedan od najvećih sportista svih vremena smatra da je važniji od svih. Zar to nema veze sa borbom za slobodu, suprotstavljanjem tiraniiji, upitala je voditeljka i dodala da je bilo po pravu, a nije, on bi igrao na Australijan Openu.

– Moram da vas demantujem i da se sad ne vraćamo na tu temu. Defakto je bio problem što nije rekao da je bio u Španiji, problem je da ne otvaramo temu da li je pravi test ili nije, da li je (Novak) ako je bio bolestan bio među decom – kazala je Srbljanović.

Voditeljka ju je prekinula i pitala da li to treba da zanima organe u Australiji. Potom je upitala da li joj je zasmetalo što je drugi teniser bio pozitivan i da nije mogao da bude na Australijan openu, na šta je Srbljanovićeva rekla da se ispostavilo da je kasnije bio pozitivan.

– Mi imamo neki osećaj inferiorne superiornosti. Mi imamo stalno neku potrebu da pokažemo nešto. Svaka pobeda Novaka na nekom turniru je naša osveta za Kosovo.

Tada se umešao i predsednik Vučić navodeći da Novak Đoković ne bi nikada tamo otišao da je australijska vlada rekla da ne može da uđe iko ko nije vakcinsan.

– Oni su njega zaustavili zato što su hteli da se iživljavaju na njemu jer im se bliže izbori – rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da pravila nisu važila za sve. Srbljanovićeva je rekla da je u pravu da idu izbori u Australiji, ali da tako nešto što je uradio Đoković nikada ne bi pokušao Federer.

– To sa izborima i dalje nema nikakve veze sa tim što je on Srbin. Federer to ne bi uradio – rekla je Biljana.

Vučić ju je prekinuo i rekao da su “sveci Federer i Nadal, a Đoković nije jer je Srbin”.

– Nadal nikada to ne bi uradio, poštovao je sve to. Pravio je (Novak) Adria turnir kada je zarazio 200 ljudi ili išao među decu kada je bio zvanično pozitivan. Ja ne napadam Đokovića. Samo mislim da to što govore da je on novi Isus, srce Srbije, to što njegovi roditelji govore, da to samo njima odmaže – naglasila je.

Novak oduševio planetu: Devojčica koja trenira tenis pamtiće zauvek ovaj dan (VIDEO)