DEFINITIVNO: Bjelica NE IDE u Rio

Nemanja Bjelica
eurobasket2015.org

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica neće moći da učestvuje na Olimpijskim igrama zbog povrede!

 

Krilo Minesota Timbervulvsa će propustiti turnir u Rio de Žaneiru (6-21. avgusta) zbog povrede, potvrdio je njegov menadžer Aleksandar Rašković.

Bjelica već duže vreme ima problema sa upalom nerva desne noge, zbog čega je propustio i kvalifikacioni turnir za Rio u Beogradu početkom jula.

Veoma sam vezan za reprezentaciju i mnogo mi je žao što neću biti u timu na Olimpijskim igrama u Riju. Sedam godina sam svako leto provodio sa nacionalnim timom i teško je prihvatiti da neću moći da pomognem ekipi na tako velikom takmičenju kao što su Olimpijske igre. Razgovarao sam sa selektorom Đorđevićem i složili smo se da ovako veliko takmičenje zahteva fizički potpuno spremne igrače, što ja u ovom trenutku nisam. Moram da zalečim povredu zbog koje mi se neće ostvariti velika želja da nastupim na Olimpijadi, ali se nadam da ću ostvariti san na sledećim Olimpijskim igrama. Svim srcem ću biti uz saigrače u Riju i verujem da tamo mogu da naprave dobar rezultat – izjavio je Bjelica.

Bivši igrač Arkadije, Crvene zvezde, Laboral Kuče i Fenerbahčea, MVP Evrolige iz 2015. godine, sa Srbijom je osvojio srebrne medalje na Evrobasketu 2009. i Mundobasketu 2014.

Poslednjih nekoliko godina je bio ključni igrač nacionalne selekcije, pa će slektor Aleksandar Đorđević imati mnogo problema da nadoknadi njegov izostanak.

Bjelica je prošle sezone debitovao u NBA ligi i prosečno beležio 5,1 poena uz 3,5 skokova i 1,4 asistencija po utakmici.

“Orlovi” se nalaze na Kopaoniku gde će obaviti bazične pripreme, a Đorđević je poveo sledeće igrače: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Stefan Jović, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Nemanja Dangubić, Marko Gudurić, Marko Simonović, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Milan Mačvan, Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica, Nikola Jokić, Vladimir Štimac i Miroslav Raduljica.

Srbija će se na Igrama u Riju takmičiti u Grupi A u kojoj su još SAD, Francuska, Kina, Australija i Venecuela. Na startu Srbija igra sa Venecuelom.

U Grupi B su Argentina, Španija, Hrvatska, Litvanija, Brazil i Nigerija. Po četiri najbolja tima će se plasirati u osminu finala.