Dejan Radonjić zvanično najbolji trener ABA lige

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić proglašen je za najboljeg trenera u ABA ligi za sezonu 2013/14.

‘Crveno-beli’ su regionalni deo regionalnog takmičenja završili na prvom mestu sa 22 pobede i četiri poraza i tako dobili mogućnost da organizuju završni turnir.

‘Fajnal for’ igra se od četvrtka do nedelje u “Kombank areni”, Zvezda u četvrtak od 20 časova igra sa Cibonom, dok se dan kasnije u istom terminu sastaju Partizan i Cedevita. Finale je na programu u nedelju u 20 časova.

ABA liga je još u ponedeljak objavila ko se nalazi u najboljem timu sezone. Idealna petorka regionalnog takmičenja je u sastavu Demarkus Nelson, Bogdan Bogdanović, Dario Šarić, Žofri Lovernj i Boban Marjanović.

Šarić je proglašen za igrača koji je najviše napredovao, dok je u ruke košarkaša MZT Skoplja otišla nagrada za poseban doprinos Jadranskoj ligi.

Nagradu za fer-plej dobila je ekipa Širokog, koja je ispala iz lige, a posebnu nagradu dobiće doktor iz Novog Mesta Branimir Ivka koji je bio na tribinama na utakmici između Krke i Zvezde i koji je pomogao igraču ‘crveno-belih’ Luki Mitroviću kada je povredio koleno.