‘Delfini’ nisu uspeli: Mađarska pobedila Srbiju sa 8:6

Vaterpolisti Srbije doživeli su prvi poraz na Evropskom prvenstvu, pošto su u derbiju i meču trećeg kola grube B izgubili od selekcije Mađarske sa 6:8 (0:2, 3:3, 2:2, 1:1).

U prvoj četvrtini odbrane su bile daleko bolji deo tima. Pijetlović i Deker, koji je dobio prednost ispred Nađa, su bili sjajni. Srpski napad je teško stvarao prilike za gol. Mađari su svoje dve na isti način, sjajnim asistencijama iskoristili za 2:0 što je bilo previsoko obzirom na igru. Problem je međutim bio u dvema ličnim greškama Duška Pijetlovića i to oba puta sa obostranim isključenjem. Prvi gol postigao je Deneš Varga 45 sekundi pre kraja, a u samom finišu je pogodio i Deker.

Druga četvrtina je počela dobro. Peterac zbog prekršaja na Prlainoviću je realizovao Filipović. U narednom napadu je Gor Naši pogodio za 1:3. Dva puta smo propustili igrača više. U 5. minutu ovog dela nervozni Prlainović i Harai su zbog koškanja dobili crveni karton. Mitrović je sa igračem više smanjio na 2:3. Videli smo zatim majstoriju Deneša Varge za 2:4. Ponovo je na sceni sa igračem više bio Mitrović, drugi gol i ponovo minus jedan. Međutim, Mađari za razliku od našeg tima sjajno igraju sa igračem više. Deset sekundi pre kraja Madaraš je ponovo vratio plus dva. Ipak, ovaj deo utakmice je pokazao cilj rivala. izuzetno oštra, često i prljava igra u odbrani u kojoj se naši nisu najbolje snašli. Ceh je sa tri isključenja platio Gor Nađi koji je delio udarce. Loša realizacija igrača više u ove dve četvrtine je i razlog zasluženog vođstva protivnika koji nije birao sredstva da stigne do lopte.

Posle velikog odmora Gocić je odmah smanjio, ali su zatim Vamoš i Madaraš najavili svoje veče. Dva puta su pogodili mrežu Pijetlovića jakim udarcima pa su Mađari imali 7:4 sredinom trećeg dela. Deker je nastavio sa odličnim odbranama, zaustavio je udarac Duška Pijetlovića sa igračem više. U tim trenucima je igrač više bio 10-2, Mađara 6-4. Kada je 1,14 do kraja naš tim 11. put dobio igrača više Savić je zatražio tajm aut.Ništa nije bilo od plana. Gocić je u očajanju šutirao u blok, usledio je Bendekov tajm-aut 58 sekundi do kraja. Bez gola, ali zato u kontri, Filipović sa igračem više dve sekunde pre kraja smanjuje na 7:5.

Opet je propušten igrač više, Deker je branio sjajno. Na drugoj strani razigrani Vamoš nije znao da stane – 8:5 na 4,22 do kraja. Voda je ulazila u uši, nervoza činila svoje. Konačno Ćuk sa igračem više smanjuje 2,55 na 8:6. Rađen zatim dobija isključenje i Benedek traži tajm-aut svestan da se lomi utakmica 2,35 do kraja. Sjajni Gojko Pijetlović je držao ekipu, spasao je gol.