‘Delfini’ porazili Špance i plasirali se u četvrtfinale, Gojko Pijetlović činio čuda na golu

Vaterpolo reprezentacija Srbije u poslednjem kolu Grupe B na Evropskom prvenstvu u Budimpešti savladala je selekciju Španije rezultatom 8:6 (2:2, 1:0, 1:1, 4:3).

Tok meča:

Sjajno je Srbija otvorila meč i golovima Pijetlovića i Filipovića poveli smo sa 2:0. Na tribinama bazena prisutno je nekoliko stotina navijača naše reprezentacije. Nažalost, sa dva gola do kraja prvog dela igre Albert Espanjol Lifante poravnao je rezultat.

Jedan jedini gol u prvoj četvrtini postigao je Miloš Ćuk! Sjajan udarac sa distance u donji desni ugao gola Španaca bio je dovoljan za novo vođstvo. Špancima je poništen jedan pogodak zbog udarca iz prostora od dva metra.

Srpski vaterpolisti su na pravi način otvorili treću četvrtinu pošto se Mandić izborio za šut i sa desne strane poslao loptu u suprotan ugao i povisio na 4:2, da bi “delfini” imali i sreće kada je Španija u sledećem napadu pogodila prečku sa igračem više. Sredinom ove deonice Sava Ranđelović je završio utakmicu zbog trećeg isključenja i odbranili smo se sa igračem manje, ali ni kada smo imali brojčanu prednost u bazenu nismo uspeli da se odlepimo, jer je Visente odbranio pokušaj Mitrovića. Jedini raspoložen u redovima protivnika bio je Albert Espanjol koji je trećim golom smanjio na 4:3 i tim rezultatom se ušlo u odlučujuću deonicu.

Ćuk je u drugom minutu poslednjeg perioda ponovo doneo Srbiji plus dva – 5:3. Međutim, Španci su brzo prišli, zahvaljujući izuzetno raspoloženom Espanjolu. Serija golova nastavljena je u narednom napadu, viđeno je po jedno isključenje na obe strane, a Mitrović je bio precizan za 6:4. Prvi put plus tri našem timu doneo je Mitrović četiri minuta pre kraja utakmice i tako primakao naš tim četvrtfinalu.Da Espanjol ne bude jedini strelac u redovima protivnika pobrinuo se Molina koji je pogodio gornji desni ugao i smanjio na 7:5, ali je Prlainović konačno pronašao pukotinu u odbrani rivala i minut pre kraja povisio na 8:5. Naši rivali su do kraja meča samo uspeli da ublaže poraz.