Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva u Budimpešti ubedljivom pobedom nad Australijom – 15:5.

 

‘Delfini’ su nastavili sa fantastičnim partijama u prestonici Mađarske, pitanje pobednika rešili su već nakon dve četvrtine i punom parom grabe ka 11. uzastopnoj medalji na velikim takmičenjima.

Posle 16 minuta igre rezultat je bio 8:3 za ekipu Dejana Savića – Ćuk je otvorio meč golom, Filipović i Mitrović su pogodili po dva puta, a nakon dva brza gola ‘Kengura’, na scenu je stupio Andrija Prlainović. 

Kada su Pauer i Edvards smanjili, postigao je izuzetno važan pogodak za 6:3 i tada je utakmica prelomljena. U tim trenucima realizacija napada je bila iznad 80%, pa je Srbija do kraja drugog dela još dvaput tresla mrežu Džoela Denerlija. 

I u trećoj četvrtini Savićevi igrači postigli su četiri gola i već tada obezbedili polufinale, zbog čega je ostatak utakmice bila formalnost. 

Kapiten Filip Filipović bio je najefikasniji sa tri pogotka, dok su po dva postigli Duško Pijetlović, Prlainović, Ćuk i Mitrović. U redovima ‘Ajkula’ u strelce su se upisivali Kajes, Pauer, Edvards, Gilhrist i Janger. 

Naša reprezentacija će polufinalu igrati sa boljim iz okršaja između Hrvatske i Italije.loading...