Delić: Čast je bila igrati sa Đokovićem, u Kraljevu se osećamo kao da smo u Hrvatskoj

Hrvatski teniser Mate Delić rekao je posle današnjeg poraza od Novaka Đokovića u prvom meću prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa da je poćastvovan što se sastao sa prvim igraćem na ATP listi.

 

– Ne osećam se gubitnikom, već mi je bila čast da igram sa Novakom i naučim još nešto od njega, a nije mala stvar igrati sa prvim teniserom na ATP listi – rekao je Delić novinarima u Kraljevu.

Srbija je povela protiv Hrvatske u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa posle Đokovićeve ubedljive pobede nad Matom Delićem sa 3:0 u setovima.

Delić je rekao da se dugo poznaje sa Đokovićem i da su veoma bliski, kao i da je svaki savet od njega dragocen. On se posebno zahvalio Kraljevčanima na aplauzu tokom intoniranja hrvatske himne, rekavši da se svih ovih dana osećaju kao kod kuće.

Posebno samo zahvalni kraljevačkoj publici, jer mi prosto nismo mogli verovati da neće biti ni jednog zvižduka tokom intoniranja naše himne, a nije ga bilo, osim toplog aplauza. Svih ovih dana se osećamo kao kod kuće, utoliko pre što smo sa sprskim reprezentativcima pravi prijatelji – rekao je Delić.