‘Delije’ su ga obožavale, ‘Grobari’ vređali: Noć kada je Vlade Divac zaigrao za Zvezdu (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak uveče se u Beogradskoj areni sastaju sa Žalgirisom, a meč dva tima, kod navijača Zvezde iz mnogo razloga budi lepa sećanja.

Prvi je što je Zvezda, tog 7. januara 1999. godine slavila 77:69, drugi što su Delije u prepunom Pioniru proslavile deceniju postojanja navijačke grupe, a treći što je Zvezdin dres sa brojem 12 nosila legenda Partizana NBA i naše košarke Vlade Divac.

I baš on, veliki majstor ove igre bio je najzaslužniji što je Zvezda slavila u jedinom meču sa litvanskim timom koji je igran u Srbiji.

Divac koji je koristeći lok aut u NBA ligi, odlučio da nasuprot ponudama iz Evrope za 300.000 dolara po utakmici igra za Zvezdu i pomogne treneru Jovici Antoniću, Zlatku Bolić, Luki Pavićević, Oliveru Popoviću i ostatku tima da ostvari veliku pobedu.

Navijači Zvezde klicali su mu te večeri u “Pioniru”, a on mi je odgovorio velikom borbenošću.

Potom su ga vređali zbog izjava u kojima je tu noć nazivao svojom greškom.

Navijači Partizana istakli su na sledećoj utakmici transparent “Vlade, Vuče Brankoviću” i stekao se utisak da mu nikada nisu oprostili nastup za Zvezdu. Bar ne do kraja. U igri dovođenja igrača najljućeg rivala, to je bila najzvučnija Zvezdina pobeda, iako pirova po klub sa Malog Kalemegdana.

Crveno-beli su takmičenje u Grupi E završili na poslednjem mestu, sa skorom 4-12.