Demba Ba: Kockali smo se i to nam se isplatilo

Demba Ba ocenio je da je cela ekipa Čelzija odigrala sjajan meč protiv Liverpula na Enfildu (2:0) i priznao je da su čekali grešku rivala kod prvog gola.

To se i desilo, pošto se kapiten Liverpula Stiven Džerard okliznuo na sredini terena, izgubio loptu i ostavio prazan put do gola senegalskom internacionalcu.

– Nisam bio iznenađen, jer sam čekao da pogreše. Znali smo da nećemo imati mnogo prilika za gol. Na neki način smo se kockali i to nam se isplatilo – rekao je Ba za klupski sajt.

Pobedom na Enfildu ekipa Čelzija približila se vodećem Liverpulu na dva boda zaostatka, a do kraja Premijer lige ostala su još dva kola.

– Mi uvek imamo plan, ne idemo na teren samo da igramo kako hoćemo. Uspeli smo da zaustavimo napade Liverpula, nismo primili gol, a dali smo dva – naveo je Ba.

Čelzi je igrao u kombinovanom sastavu, a menadžer Žoze Murinjo dao je šansu nekim igračima koji nisu imali veću minutažu u dosadašnjem toku sezone.

– Imamo dobru ekipu, sa mnogo igrača. Svi hoćemo da igramo redovno, ali to je nemoguće. Svako od nas mora da koristi prilike, a čini mi se da smo uspeli u tome – zaključio je Ba.