Demonstracija sile Pari Sen Žermena: Lavecijev het-trik za ‘šesticu’ protiv Lila!

Fudbaleri Pari Sen Žermena deklasirali su Lil sa 6:1 u prvoj subotnjoj utakmici u okviru 34. kola Lige 1.

 

„Sveci” su u vođstvo došli preko Maksvela na samom startu susreta i od tada se nisu osvrtali, pa su rutinski došli do 19. pobede ove sezone.

Junak ubedljive trijumf aktuelnog šampiona bio je Ezekijel Laveci, koji je bio trostruki strelac, dva gola je dodao Edison Kavani, a jedan Maksvel. Na drugoj strani, Marko Baša je samo uspeo da ublaži poraz svog tima.

Maksvel je doveo Parižane u vođstvo na „Parku prinčeva”, a Kavani je udvostručio prednost samo tri minuta kasnije. Laveci je svoj prvi gol postigao u 28. minutu, drugi u 43, da bi Baša prekinuo niz domaćeg tima u 59. minutu.

To nije zaustavilo izabranike Lorana Blana, pa je Kavani povisio na 5:1 u 73. minutu iz penala, a Laveci postavio konačan rezultat četiri minuta kasnije.

Pari Sen Žermen je u tom duelu bio bez jednog od svojih najboljih igrača Zlatana Ibrahimovića, koji odrađuje suspenziju zbog svojih izjava posle poraza od Bordoa pre više od mesec dana.

„Sveci” sada na čelu tabele imaju 68 bodova, tri više od Olimpika iz Liona, koji u nedelju gostuje Remsu, ali Parižani imaju i utakmicu manje.