‘Đenka’ za profesorskom katedrom: Zvezdin Amerikanac održao predavanje na Koledžu Beograd

Prva sportska košarkaška gimnazija Koledž Beograd ugostila je u utorak prvotimca crveno-belih Čarlsa Dženkinsa.

Zvezdin Amerkanac nije bio samo gost već je učenicima Prve sportske košarkaške gimnazije održao veoma zanimljivo predavanje.

On je govorio o važnosti obrazovanja, svojim iskustvima sa studiranja u Americi, a strpljivo je odgovarao i na brojna pitanja.

Čarls se pokazao kao sjajan učitelj, njegova priča bila je više nego zanimljiva, a u učionici je vladala potpuna tišina pošto je sjajni bek sa lakoćom držao pažnju brojnim učenicima. Čarls je pre predavanja obišao čitav kompleks i malo je reći da je bio oduševljen onim što je video:

– Sve ovo jako podseća na ono što sam imao na mom Univrezitetu. Sve je blizu, praktično na jednom mestu. I dvorana i učionice i smeštaj. Samo, moram da priznam da su sobe za smeštaj veće nego one koje sam ja imao – uz osmeh je prokomentarisao Dženkins.

Čarls je u učionicu Koledža Beograd ušao u velikom stilu, sa dnevnikom u jednoj i markerom u drugoj ruci. Posle uobičajenog pitanja na početku svakog časa „Ima li odsutnih” posle koga je usledio spontani smeh, Čarls je krenuo da se priseća dana kada je studirao:

– Po završetku srednje škole, četiri Univerziteta su pokazala interesovanje za mene. Ja sam izabrao Univerzitet Hofstra iz prostog razloga jer je bio najbliži mojoj kući gde sam živeo. Do Univerziteta mi je bilo potrebno svega dvadesetak minuta. Mnogi su želeli da odu da studiraju što dalje od kuće, ali pošto je moja majka u to vreme bolovala od raka, a moj otac radio dva posla istovremeno, želeo sam da budem blizu doma i da se mojoj porodici nađem na usluzi – kazao je on,

Više o Dženkinsovoj poseti Koledžu Beograd i tome šta je sve govorio okupljenim učenicima možete pročitati na zvaničnom sajtu KK Crvena zvezda Telekom.