Sjajnim partijama koje su se nizale tokom čitave sezone, Nikola Jokić je postao jedan od najboljih igrača na poziciji centra u NBA ligi. U isto vreme je i te kako neophodan reprezentaciji, koja ovog leta napada evropsko zlato.

 

Odlični nastupi u tekućoj sezoni, navele su menadžment Denvera da učini sve kako bi primorao Jokića na individualni rad, koji bi prema planu trebalo da krene na leto. U isto vreme, startuju i pripreme košarkaške reprezentacije a Jokić je prošle godine izrastao u jednog od najbitnijih igrača.

– Oni smatraju da bi on morao da popravi neke stvari kako bi uveo ekipu u plej-of. On je postao apsolutno najvažniji igrač tima. Govorimo pre svega o fizičkoj spremi, koja mu definitivno nedostaje, a to ne bi mogao da uradi u slučaju da se odazove pozivu reprezentaciji Srbije. On ima veliku želju da igra, ali videćemo šta će se dogoditi – rekao je Ražnatović gostujući danas na televiziji “Pink” .

Nikola Jokić je tokom prošlog leta imao značajnu ulogu u osvajanju srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju.

– Dosta toga se promenilo u međuvremenu, oni žele da on leto provede na drugačiji način. Pre nego što se vrati u zemlju Nikola će razgovarati s njima kako bi dobio zeleno svetlo da igra za reprezentaciju. Sporno je samo ovo leto, narednih 5-10 nije sigurno, ali ovo im je bitno – objašnjava Ražnatović.

Naš sentar je tokom ove sezone imao 16,7 poena, 9,7 skokova i 4,9 asistencija po utakmici