Deportacija nije jedini problem: Novak suočen sa kaznom koja kvari planove najboljeg na svetu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković oglasio se odmah nakon što je Federalni sud u Australiji odlučio da mu potvrdi ukidanje vize, što podrazumeva momentalnu deportaciju iz te zemlje.

printscreen/youtube.com/Australian Open TV

– Sada ću odvojiti malo vremena da se odmorim i oporavim, pre nego što dam dalje komentare osim ovoga. Izuzetno sam razočaran presudom suda da odbije moju molbu za sudsko preispitivanje odluke ministra da mi ukine vizu, što znači da ne mogu ostati u Australiji i učestvovati na Australijan openu – naveo je najbolji teniser sveta.

Istakao je da poštuje odluku Suda i da će sarađivati sa nadležnim organima u vezi sa njegovim odlaskom iz zemlje.

– Neprijatno mi je što je fokus proteklih nedelja bio na meni i nadam se da sada svi možemo da se fokusiramo na igru i turnir koji volim. Poželeo bih igračima, zvaničnicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na turniru. Na kraju, želeo bih da se zahvalim svojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima, navijačima i mojim sugrađanima Srbima na stalnoj podršci. Svi ste mi bili veliki izvor snage – istakao je Đoković.

Nakon što mu je u petak popodne drugi put poništena viza odlukom ministra za imigracije, Đoković je pokušao da se za ostanak u Australiji izbori na Federalnom sudu.

Međutim, tročlano veće u Melburnu danas je saopštilo jednoglasnu odluku u korist države i podržalo ukidanje vize najboljem teniseru sveta.

Pre početka procesa, Novak je iz hotela “Park”, gde je bio u imigracionom pritvoru, prebačen u kancelariju svojih advokata, odakle je pratio i čekao konačnu odluku.

Sada će Australiju morati da napusti po hitnom postupku, a preti mu i zabrana ulaska od tri godine. Takav epilog bi značio da će Novak vrlo teško stići do desete titule na svom omiljenom grend slemu.

Na teret će mu biti stavljeni i troškovi suđenja.