Derbi je već arhiviran, a počinje Zvezdina mini turneja

Crvena zvezda
print screen/twitter.com/ndanga

Srpskog i regionalnog šampiona u četvrtak očekuje gostovanje Uniksu, potom Ciboni, pa odlazak na noge Bambergu.

 

Želeli to ili ne, igrači Crvene zvezde već od danas moraju da prestanu da razmišljaju o sinoćnom derbiju sa Partizanom. Trijumf u premijernom orkšaju sa večitim rivalom mogao bi da ima značajan uticaj na konačni plasman u regionalnom takmičenju, ali ekipa Dejana Radonjića od današnjeg dana počinje pripreme za seriju gostovanja koja je očekuje u narednih nedelju dana.

– Okršaj sa Partizanom je pokazao trenutni odnos kvaliteta dva najveća srpska kluba.
“Velika pobeda, zadovoljni smo zbog toga, znamo koliko znači slavlje u derbiju. Zadovoljni smo igrom, kontrolisali smo veći deo utakmice, idemo dalje očekuje nas teško gostovanje – rekao je Nemanja Dangubić.

Crveno-beli su Parni valjak nadmašili u svim segmentima igre.

– Znali smo da je Partizan ozbiljan protivnik i da ima kvalitet. Sama pozicija na tabeli pokazuje o kakvoj se ekipi radi. Mi smo odigrali kvalitetno i zadovoljni smo većim delom meča. Svaka pobeda u ABA ligi mnogo znači, dosta ekipa iz vrha igra vrlo dobro, tako da nema puno mesta za greške – navodi Dangubić.

Srpskog i regionalnog šampiona u četvrtak očekuje gostovanje Uniksu (17.00), potom Ciboni (subota, 19.00), pa odlazak na noge Bambergu (utorak, 20.00).

– Sad idemo na gostovanja koja će trajati sedam-osam dana. Znali smo šta nas očekuje, jednstavno, sve je to neka vrsta izazova. Imali smo dva dana da spremimo utakmicu s Partizanom, sigurno da postoji umor, ali moramo mentalno da budemo spremni da idemo kroz to, da pristupamo svakoj utakmici maksimalno i pružamo sve od sebe – zaključuje krilo Crvene zvezde.