DERBI SEVERNOG LONDONA: Evo zašto treba da ispratite meč Totenhema i Arsenala

I dalje se nalazimo u prvoj polovini sezone u Premijer ligi, a ozbiljno se zahuktalo na "Ostrvu". Murinjo je nikada odlučniji da podigne pehar, ali još mnogo prepreka mora Portugalac da savlada kako bi tu zamisao i materijalizovao.

murinjo
vikipedija

Jedna od tih prepreka jeste Totenhemov “večiti londonski rival” – Arsenal. Meč 11. kola Premijer lige Totenhema i Arsenala odigraće se sutra, sa početkom u 17:30h na stadionu Spursa.

Kako bi užitak uz vrhunski fudbal bio kompletan – na OVOM LINKU odmah možete preuzeti čak 1.000 DINARA za sportsko klađenje! Bez uslova, keš će se odmah naći na vašem računu čim se registrujete na sajtu meridianbet.rs.

Uz naopomenu da vas OVDE čeka i fantastičan bonus na broj odigranih parova do neverovatnih 2000% – biće ovo prava fudbalska nedelja!

Portugalski stručnjak, Žoze Murinjo, odlučio je da preporodi tim, ali i igru Totenhema. I – taktika za sada daje rezultate! Sjajne partije ove sezone pružaju Spursi, ne samo u Premijer ligi, već i u Ligi Evrope. S druge strane, Arsenal je furiozno započeo sezonu, ali onda je stao.

Muče se “Tobdžije” sa pronalaskom prave forme u poslednjih nekoliko duela u domaćem šampionatu. Upravo to pokazuju i rezultati ovog kluba.

Ipak, zbog mnogo čega meč Totenhem – Arsenal danas će biti veoma interesantan.

Dugačka je istorija međusobnih duela ova dva kluba, a značajna je jer nam može dati “predosećaj” rezultata i na predstojećem derbiju Severnog Londona.

Naime, utakmica dva kluba biće 188. severno-londonski derbi u svim takmičenjima (Prva liga Engleske/Premijer liga, EFL Kup, FA Kup, Komjuniti Šild).

Međutim, samo u Prvoj ligi Engleske/Premijer ligi klubovi su se ukupno sastali do sada 166 puta. Od ovih ligaških mečeva, statistika jeste na strani Arsenala.

Naime, “Tobdžije” su u ligaškim utakmicama 66 puta trijumfovale, dok je Totenhem bio uspešan na 13 mečeva manje. Ukupno 47 utakmica je završeno nerešenim rezultatom.

Od promene formata ovog takmičenja, 1992. godine (zvanično osnovana Premijer liga), dva kluba su se sastala 56 puta. I ponovo, Arsenal je bolji – 20 pobeda, naspram 13 trijumfa Totenhema.

Iako je statistika međusobnih duela na strani Arsenala, Totenhem se nalazi u odličnoj formi, pruža i više nego vrhunske partije i ima prednost domaćeg terena u meču severno-londonskog derbija.

Zato je Totenhem i favorit na ovoj utakmici.

Kompletnu ponudu sa kvotama za meč Totenhem – Arsenal pogledajte na OVOM LINKU.