Derbi sezone u ‘Parku’: Radnički sutra dočekuje neporaženo Primorje

Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Uroš Stevanović rekao je da utakmicom protiv riječkog Primorja u regionalnoj ligi negova ekipa počinje seriju važnih mečeva.

Radnički sutra od 17 časova i 15 minuta dočekuje lidera na tabeli regionalnog takmičenja, a posle ga očekuju dueli protiv Breše u Ligi šampiona, Mladosti u Triglav ligi i, na kraju, utakmica protiv Egera u najelitnijem evropskom takmičenju.

– To su izuzetno bitne utakmice za nas, u kojima bi pobede mogle mnogo da nam donesu. Primorje je neporaženo u Triglav ligi. Izuzetno je kvalitetna ekipa, napravljena za osvajanje titule u svakom takmičenju u kom učestvuje. Sa druge strane, mi smo pokazali da u Kragujevcu možemo da igramo sa svakim – rekao je Stevanović.

On je dodao da utakmica sa Primorjem dolazi u lošem momentu, jer neće moći da računa na sve igrače.

– Za sada sigurno neće igrati prvi centar Josip Vrlić, zbog obaveza sa brazilskom reprezentacijom, i Filip Trajković, a pod znakom pitanja su još trojica-četvorica igrača – dodao je Stevanović.

Golman Radničkog Zdravko Radić, koji je 2012. godine predvodio Primorje do finala Lige šampiona, dobro poznaje hrvatski tim.

– Primorje je ekipa koja je već duže vreme na okupu, pa se dosta dobro poznaju i dobro igraju. To je skup vrhunskih pojedinaca od kojih svaki ima svoj kvalitet i prepoznatljiv šut, što je za nas golmane bitno. Ne mogu da izdvojim nekog igrača za kog bih mogao da kažem da ima loš šut – rekao je Radić.

Čuvar mreže Radničkog je istakao da ova utakmica njegovoj ekipi dosta znači, kako na psihološkom, tako i takmičarskom planu.

– Pokušaćemo da se dignemo što više, iako znamo da će biti veoma teško. Dolazi nam skup inzvarednih pojedinaca i jedan od glavnih kandidata za osvajanje Lige šampiona. Ali, i mi imamo neke naše adute uz pomoć kojih možemo da doÄ’emo do cilja. Uz našu publiku, koja nas sjajno prati u poslednje vreme, imamo šansu da napravimo iznenađenje – naveo je Radić.

U prvom susretu te dve ekipe Riječani su bili ubedljivi, a povratnik u Primorje i dojučerašnji bek Radničkog Damir Burić rekao je da Kragujevčani u tom meču nisu pokazali pravo lice.

– Radnički je dobra ekipa, mnogo kvalitetnija nego što je to dočarala utakmica u Rijeci. Najvažnije je da odigramo kvalitetno. Smatram da smo u ovom trenutku znatno kvalitetniji od njih, ali moramo biti ozbiljni, jer je Radnički osvajanjem Kupa pokazao da je trenutno najbolja ekipa zemlji – kazao je Burić.