DERBI ZA PAMĆENJE: Atletiko razvalio Real! ‘Jorgandžije’ matirale Kasiljasa četiri puta

Fudbaleri Atletika nastavili su uspešni niz rezultata nad svojim gradskim rivalom Real Madridom, pošto su danas na svom terenu pobedili sa 4:0 u 22. kolu španske Primere.

Real je poslednji put pobedio Atletiko u finalu Lige šampiona prošle godine, ali je u prvenstvu poslednji put slavio aprila 2013. Atletiko je u januaru izbacio „Kraljevski klub” u kupu, a onda je danas zabeležio rutinsku pobedu.

Real je i dalje prvi na tabeli i ima četiri boda prednosti u odnosu na Barselonu, koja sutra ide u goste Atletiku iz Bilbaa.

Atletiko je danas lako došao do prednosti od 2:0 pred 55.000 gledalaca na „Visente Kalderonu”. Prvo je Mario Mandžukić sjajno pronašao Tijaga u 14. minutu, a on je iz šesnaesterca iz prve šutirao pored Ikera Kasiljasa za 1:0. Samo četiri minuta kasnije Saul Niges je volejom savladao Kasiljasa za 2:0 i praktično već tada dotukao slavnog rivala. Real praktično nije uspeo da napravi nijednu pravu priliku, a Antoan Grizman je u 67. mintu povisio na 3:0, i to nedugo pošto je sam sebi
stvorio šansu. Real je prvu pravu priliku imao u 81. minutu, kada je Asier Iljaramendi glavom šutirao, ali je golman Migel Anhel Moja odbranio i poslao loptu u korner.

Tačku na veliki trijumf „Jorgandžija” postavio je sjajni Mandžukić u 89. minutu, koji je posle centaršuta Fernanda Toresa glavom smestio loptu u mrežu za 4:0.

O nemoći Reala govori i podatak da je samo jedanput šutnuo u okvir gola.