Dešan: Srbija je opasan tim, dobro je da igramo sa njima

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan ocenio je da je Srbija opasan tim i da će prijateljska utakmica s njom pomoći njegovoj ekipi da se spremi za Evropsko prvenstvo.

– Srbija se nije kvalifikovala na Svetsko prvenstvo, ali ima mnogo odličnih igrača koji nastupaju u najjačim evropskim ligama. Dobro je što ćemo igrati protiv tako opasnog tima, kako bismo se što bolje spremili za Evropsko prvenstvo. Nadam se da će Srbija biti za dve godine u Francuskoj – rekao je Dešan novinarima u Beogradu.

Selektor Francuske najavio je i da će probati neke nove igrače u odnosu na tim koji je ove nedelje pobedio Španiju kod kuće.

Trikolori su domaćini sledećeg Evropskog prvenstva, na koje su se plasirali kao domaćini, tako da će do 2016. igrati samo prijateljske mečeve, uglavnom s timovima iz kvalifikacione grupe Srbije, koja ima tim manje u odnosu na ostale grupe.

– Nama je to bitno jer ćemo se tako spremati za EP, a ekipe poput Srbije, Danske i Portugala su veoma značajni protivnici. Imaću dve godine da radim sa igračima i da probam da nove uvedem u ekipu sa starijima i iskusnijima – rekao je Dešan.

Kapiten Francuza Igo Loris rekao je da će Srbija želeti da se iskupi za to što se nije plasirala na Mundijal.

– Srbija ima mnogo dobrih igrača… koji će želeti da se iskupe za to što nisu učestvovali u Brazilu. Sada će se potruditi da sa novim selektorom dođu do uspeha. Igraćemo protiv dobre ekipe u vrućoj atmosferi – rekao je Loris.

Francuska dve godine neće odigrati takmičarsku utakmicu, ali je golman Totenhema ocenio da to neće uticati na ekipu.

– To što nećemo igrati takmičarski meč dve godine neće predstavljati problem. Motivisani smo i u svakoj utakmici ćemo tražiti pobedu koja bi nam donosila samopouzdanje – rekao je Loris.