DEVET GOLOVA U MEČU SEZONE: Liverpul gubio 3:1, pa pobedio Norič sa 5:4 (VIDEO)

Džordan Henderson
Beta

Fudbaleri Noriča i Liverpula odigrali su spektakularan meč u prvoj utakmici 23. kola Premijer lige, a 'Crveni' su slavili sa 4:5 (2:1).

 

Liverpul je bolje otvorio meč i poveo u 18. minutu kada je Firmino iskoristio asistenciju Milnera i pogodio drugi ugao za 0:1.

Domaći su posle primljenog gola zaigrali mnogo bolje, krenuli u ofanzivu što im se isplatilo posle desetak minuta. Nakon prekida, Mbokani se odlično snašao i sa pet metara petom matirao Minjolea – 1:1.

Norič tu nije stao, a u finišu prvog poluvremena domaći su potpuno preokrenuli rezultat. Nejsmit je na svom debiju po dolasku iz Evertona ponovo bio koban po Liverpul. Odlično je prošao po desnoj strani i snažnim udarcem pogodio drugi ugao – 2:1.

U 54. minutu Moreno je napravio neshvatljivu grešku pošto je nepotrebno iz drugog pokušaja oborio Nejsmita u svom šesnaestercu, a sudija je opravdano pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Hulahan3:1.

 

Samo minut nakon primljenog gola, Henderson se našao na pravom mestu i pogodio levi ugao za 2:3. Jirgen Klop je odlučio da u igru ubaci Adama Lalanu umesto Ibea i to se pokazalo kao pravi potez posle četiri minuta.

Posle akcije po levom boku, Lalana je maestralno proigrao Firmina, a ovaj šmekerski bocnuo preko golmana za 3:3.

U 75. minutu kapiten Noriča napravio je katastrofalnu grešku pošto je dao kratku loptu ka svom golmanu koju je presekao Milner i bez problema matirao golmana Rada – 3:4.

U nadoknadi vremena, posle jedne duge lopte, Mbokani je spustio loptu do Basonga, a ovaj topovskim udarcem pogodio sam ugao i savladao nemoćnog Minjolea – 4:4.

Samo minut kasnije, Lalana je postigao peti gol za Liverpul i doneo veliku pobedu ekipi Jirgena Klopa.

Liverpul je, nakon 23 odigrana kola sedmi na tabeli sa 34 boda, dok je Norič na 16. mestu sa 23.