Devet Lacijala premalo za Inter: ‘Nero-azuri’ do preokreta sa dva igrača više

Rimski Lacio nije mogao da sačuva rano vođstvo protiv Intera nakon što su mu isključena dva igrača i na kraju je izgubio rezultatom 2:1. Kandrevin rani pogodak potpuno je neutralisao dvostruki strelac Ernanes. Inter imao i penal koji nije iskorišćen.

 

Fudbaleri Intera pobedili su kasno sinoć u Rimu Lacio sa 2:1 u poslednjoj nedeljnoj utakmici 35. kola italijanske Serije A.

Utakmicu na stadionu Olimpiko obeležila su dva crvena kartona Lacija, posle kojih je Interu bilo znatno lakše da savlada desetkovanog rivala.

Lacio je poveo u osmom minutu, a strelac je bio Antonio Kandreva, da bi Ernanes u 27. doneo izjednačenje gostima iz Milana.

Rimska ekipa je već od 24. minuta imala igrača manje na terenu, pošto je Maurisio dobio direktan crveni karton.

 

I pored igrača više na terenu Inter nije uspostavio kontrolu nad utakmicom. Lacio je imao manji posed lopte, ali je iz kontranapada ozbiljno pretio golmanu milanske ekipe Samiru Handanoviću.

Lacio je drugi crveni karton dobio u 61. minutu, kada je Federiko Marketi skrivio jedanaesterac, ali Mauro Ikardi ga nije realizovao.

Ipak, Inter je do trijufma došao u 84. minutu drugim golom Ernanesa. Inter posle ove pobede zauzima sedmo mesto sa 52 boda, dok je Lacio treći sa 63.