Di Marija: Da vratimo Junajted u Ligu šampiona

Novi fudbaler Mančester junajeda Anhel Di Marija rekao je danas da je srećan što je došao na Old Traford i da želi da pomogne klubu da se vrati u Ligu šampiona.

Di Marija je danas predstavljen kao novi fudbaler Junajteda, a prešao je iz Real Madrida za rekordan transfer britanskog fudbala od 59,7 miliona funti, uz bonuse.

– Zadovoljan sam što sam potpisao za Mančester junajted, volim taj klub i želeo sam da dođem, čak i ako ove sezone nećemo igrati u Ligi šampiona. Želim da pomognem Junajtedu da ponovo igra u Ligi šampiona. Srećan sam što me je Luj van Gal izabrao – rekao je Di Marija, preneli su britanski mediji.

– Mančester junajted je osvojio mnogo trofeja i mi smo veliki klub. Došao sam da pomognem ekipi da podigne igru i da osvojimo mnogo titula – dodao je argentinski reprezentativac, koji će ove sezone nositi dres sa brojem sedam.

Di Marija bi mogao da debituje u subotu protiv Barnlija, a trener Junajteda Luj van Gal rekao je da od Argentinca ne treba odmah očekivati čudo.

– Zadovoljan sam što imam igrača takve klase u ekipi. Imamo mnogo provklasnih fudbalera, ali važno je da je on timski igrač. Di Marija može da ubrza igru i takođe, radi za tim. Ne možemo od njega očekivati da napravi čudo posle dva ili tri dana treninga. Moramo da radimo da bismo napravili čudo i on to zna – rekao je Van Gal.

– On odgovara našoj filozofiji igre… On je igrač koji je dobar i u odbrani i to je jedan od razloga zbog kojeg smo ga odabrali. Skroman je momak, želi da radi, a to je pokazao prošle godine, kada je odigrao 52 utakmice i imao 22 asistencije. Koliko igrača time može da se pohvali, 22 asistencije – rekao je Van Gal.