Di Mateo: Protiv Reala potrebno je da imamo savršen dan, a da oni ne igraju na maksimumu

Trener fudbalera Šalkea Roberto di Mateo rekao je da je njegovoj ekipi potreban "savršen dan" ukoliko želi da izbori plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

 

– Da bismo se takmičili sa ekipom kao što je Real, moramo da imamo savršen dan i da se nadamo da oni nisu na svom maksimumu. Jedino tada možemo da izvučemo pozitivan rezultat – rekao je Di Mateo, a prenosi portal goal.com.

Šalke je 18. februara na svom stadionu poražen od Real Madrida sa 0:2 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Di Mateo je sa Čelsijem 2012. godine osvojio Ligu šampiona, a novinare je zanimalo da li to iskustvo može da pomogne Šalkeu da nadoknadi zaostatak od dva gola iz prvog susreta.

– Mi imamo dobru grupu igrača i oni svaki dan žele da napreduju, što je veoma pozitivno. Lično, meni uspeh iz 2012. godine pomaže da spremim tim za utakmicu, ali iskreno ne znam koliko njima to može da pomogne – rekao je Di Mateo.

Revanš utakmica osmine finala Lige šampiona između Real Madrida i Šalkea igra se ovog utorka na stadionu Santjago Bernabeu od 20.45.