Dijabi: Razmišljao sam da napustim fudbal

Fudbaler Arsenala Abu Dijabi rekao je danas da je razmišljao o povlačenju iz profesionalnog fudbala, tokom svog odsustva sa terena od 13 meseci.

– U takvim okolnostima, zapistaš se da li ćes nastaviti da budeš fudbaler. Počnes da razmišljaš o povlačenju. Kažes sebi da ti je muka od svega, odustaješ. Razgovarao sam sa mnogima… porodicom, prijateljima… A, onda sam jednog dana rekao sebi da tako nešto ne

dolazi u obzir– , rekao je francuski fudbaler, a prenose britanski mediji.

Dijabi je prošlog vikenda igrao svoju prvu utakmicu za Arsenal, nakon 13 meseci odsustva sa terena zbog povrede ligamenata kolena koju je doživeo na treningu prošle godine.

Francuz je rekao kako bi za njega osvajanje FA kupa sa timom Arsenala predstavljalo idealan završetak lošeg perioda u karijeri.

– Moram da krenem od nule. Ali, mislim da to nije bitno, s obzirom na sve što sam preživeo. Bilo je teško, ali ja sam religiozan čovek, pa zbog toga verujem da nema mesta očajavanju. Imam 27 godina, i čeka me još pet, šest godina u fudbalu. Za mene bi idealan završetak ovog crnog perioda u karijeri bilo osvajanje FA kupa – , rekao je Dijabi.

Francuski internacionalac je u Arsenal došao 2006. godine iz Oksera, a za londonski klub odigrao je 123 utakmice i postigao 14 golova.