Dijego Kosta: Čelsi je jedan od najvećih klubova na svetu

- Zašto sam odabrao Čelsi? Dugo imam želju da igram u Premijer Ligi, a Čelsi je jedan od najvećih klubova na svetu. To je jedan od mnogo faktora zbog kojih sam doneo ovakvu odluku - rekao je Kosta.

Britanski mediji su ranije objavili da će Čelsi Atletiko Madridu platiti oko 40 miliona evra za transfer Koste, odnosno da će Brazilac s premijerligašem potisati petogodišnji ugovor i da će nedeljno zarađivati 185.000 evra.

Dijego Kosta je u Atletiko došao iz Brage za milion i po evra, išao je na pozajmice u Seltu i Albasete pre nego što je prešao u Valjadolid. Atletiko ga je potom vratio za milion evra, pozajmio ga u Rajo Valjekano jednu sezonu. U prvoj sezoni posle povratka postigao je 20 golova na 44 utakmice, a u poslednjoj je eksplodirao i postigao 36 golova na 51 utakmici u svim takmičenjima i predvodio je Atletiko do titule prvaka Španije i finala Lige šampiona.

Kosta je rođen u Brazilu u mestu Lagarto, 7. oktobra 1988. godine, ali je na poziv Visente del Boskea odlučio da igra za Španiju, iako je pre toga odigrao dve prijateljske utakmice za Brazil.