Đilas potvrdio: Srpski klubovi neće igrati ABA ligu

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je da će klubovi napustiti regionalnu ABA ligu zbog sukoba sa FIBA.

 

Već mesecima traje sukob na relaciji FIBA – ABA, u kojem će kolateralna šteta biti srpski klubovi, koji moraju da izaberu stranu.

– Zbog nerazumevanja od strane FIBA došli smo u situaciju da izaberemo put sa što manje negativnih konsekvenci. Klubovi su spremni da učine sve kako bi sprečili da reprezentacija Srbije bude suspendovana sa EP, a to znači samo jedno – rekao je Đilas za mozzartsport.

Za sredu u 13h je zakazan sastanak čelnika KSS i klubova kada bi odluka trebalo da bude ozvaničena.

– Vreme je da donesemo konačnu odluku, na osnovu svih papira koji su nam na raspolaganju. Danas popodne na našu adresu trebalo bi da stigne još jedan dopis, tačnije poslednje upozorenje FIBA. Klubovi će tada morati da se izjasne konačno po pitanju učešća u ABA ligi, a ja sam siguran da će se poštovati dogovor koji smo imali od ranije, a to je da se učini sve kako bi se zaštitila srpska košarkaška reprezentacija, što ja jako poštujem. FIBA u svom statutu ne priznaje Jadransku ligu, a iskreno ovakav odnos nisam očekivao – rekao je Đilas.