Đilas: Regionalna liga nam treba, napravićemo novu koju će svi podržavati

Posle skoro dva sata sastanka u Košarkaškom savezu Srbije, klubovi su pokušali da dođu do stava da li će se napustiti ABA ligu. Dragan Đilas je istakao da je cilj sastati se sa ostalim savezima kako bi se postigao dogovor o ligi koja bi bila priznata od strane svih.

 

Đilas je istakao da je cilj svima da se izbegne sankcija FIBA u kojoj bi naša zemlja bila izbačena sa predstojećeg Evropskog prvenstva, a samim tim i sa Olimpijskih igara 2016. godine.

– To se neće desiti. Svi klubovi su saglasni. FIBA želi jednu konkretnu stvar, a to je liga koja se pridržava njihovih statuta. Na nama je da napravimo tu ligu – rekao je Đilas.

– Uputićemo poziv svim savezima da se sastanemo što pre, nije bitno gde i da se dogovorimo. Što se KSS-a tiče mi nemamo želju da budemo suvlasnici te lige, neka sve bude na klubovima – dodao je Đilas.

Predsednik saveza je uptan da li to znači da će se pokušati da se promeni postojeća ABA lige ili da se pravi potpuno nova.

– Ne znam kako da se popravi. Prema statutima FIBA, ABA liga kao ovakva više ne postoji. Mislim da svi možemo da se dogovorimo – dodao je prvi čovek našeg saveza.

Đilas je istakao da je regionalna iga potrebna.

– Svi smo se složili da je regionalna liga potrebna. Ne treba zaboraviti da je dosadašnja ABA liga donela rezutate i da traje već 15 godina. Sada trebamo da napravimo još bolju priču – zaključio je predsednik KSS.