DINO RAĐA OPLEO PO HRVATIMA: Slavni sportista otkrio TAJNU USPEHA SRPSKE KOŠARKE!

Dino Rađa
YouTube Printscreen

Razlika između košarkaških reprezentacija Hrvatske i Srbije je u tome da su Srbi nastavili da rade po principima škole iz koje potiče i hrvatska košarka i što se poštuje reč legendi, rekao je u intervjuu za "Večernji list" bivši hrvatski košarkaš, Dino Rađa.

 

Kod njih su njihove legende poput Ivkovića, Obradovića, Maljkovića, pa sad i Saše Đorđevića, nastavile da rade po crti te škole, dok je kod nas košarku svojevremeno preuzeo sudija koji je od toga napravio svoj biznis. I tako je bilo 20 godina. Kod njih se poštuje to što legende kažu i toga se drže, dok kada smo mi to pokušali, bili smo zaustavljeni – rekao je Dino Rađa, objašnjavajući razlike hrvatske i srpske košarke. 

Kriza u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji traje već godinama, a poslednji “šamar” desio se od Holandije, gde su u kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo 2019. godine izgubili rezultatom 68:61.

Holandija, koja nikada nije važila za košarkašku naciju, priredila je iznenađenje pobedom protiv Hrvatske, piše “B92”.

Hrvatska danas igra sa reprezentacijom Italije, a Rađa kaže da su u situaciji “kao da su tek sleteli na Mesec” i da moraju da se snađu i grade ispočetka.

Moramo učiti od drugih, ne živi se na staroj slavi. Mi te reprezentacije potcenjujemo, a ipak u Holandiju i Rumuniju idemo na derbi – rekao je Rađa.

Hrvatska se nalazi sa reprezentacijama Italije, Holandije i Rumunije u grupi za kvalifikaciju na svetsko prvenstvo, a najbolje tri reprezentacije idu dalje.