Direktor Australijan opena potvrdio neverovatnu informaciju: “Novak je igrao sa teškom povredom”

Direktor Australijan opena Kreg Tajli otkrio je da je najbolji teniser sveta Novak Đoković na turniru u Melburnu igrao sa pocepanom zadnjom ložom.

Foto: screenshot/twitter.com/Laver Cup

Novak Đoković je u Melburnu osvojio svoj deseti Australijan open i ukupno 22. grend slem titulu, a mnogo polemike u javnosti bilo je u vezi sa povredom koja je mučila Đokovića, pre svega tokom mečeva prva tri kola.

Bilo je i onih koji su smatrali da srpski teniser nije zaista povređen, ali je direktor Australijan opena Kreg Tajli otkrio da je Đoković imao rupturu mišića zadnje lože od tri centimetra.

– Da, video sam svojim očima snimke, a i doktori će vam reći istinu. Bilo je mnogo spekulacija da li je to istina ili ne. Znam da je teško poverovati šta Novak može da uradi sa takvom povredom. Neverovatan je zaista, ekstremno profesionalno se poneo – rekao je Krejg Tajli na radiju Sportsdej.

Tajli smatra da se Đoković suočava sa mnogim izazovima zbog loše reputacije, ali da niko ne može da dovede u pitanje njegov atleticizam.

– Fokusiran je na sve što radi, svakog trenutka u danu. Šta jede, šta pije, kako radi ovo ili ono. Nema kod njega nikakvih padova – istakao je Tajli.

Kaže da je Đoković prošao kroz mnogo toga i osvojio deset Australijan opena i smatra da takav uspeh niko neće ponoviti.

– Prošao je kroz mnogo toga da bi osvojio deset Australijan opena i mislim da se to nikada neće ponoviti. To je izvanredno dostignuće. On će imati značajno mesto u istoriji Australijan opena – rekao je Tajli.

Na putu ka desetoj tituli u Melburnu, Đoković je izgubio samo jedan set – u meču drugog kola protiv Francuza Enca Kuakoa. Sve ostale mečeve, uključujući i finale protiv Stefanosa Cicipasa, dobio je rezultatom 3:0.