Dirk Kajt ponovo u Holandiji: U Fejnordu do penzije

Bivši holandski reprezentativac Dirk Kajt vraća se u domovinu gde će od sledeće godine nastupati u Fejnordu, u timu u kojem se i proslavio. Iako je potpisao na samo godijnu dana, tim iz Roterdama planira da ga zadrži mnogo duže.

 

Bivši holandski reprezentativac Dirk Kajt igraće sledeće sezone za Fejnord gde će

najverovatnije završiti profesionalnu karijeru, saopštio je danas klub iz Roterdama. Kajt je potpisao jednogodišnji ugovor sa Fejnordom, ali je rekao da će u tom klubu ostati duže.

– Sada je pravo vreme da se vratim u Roterdam. Spreman sam i imam veliku želju da ostvarim uspeh na De Kojpu – rekao je 34-godišnji Kajt.

Direktor Fejnorda Martin van Gel rekao je da je Kojtov povratak u klub za navijače “prava muzika za uši”. 

– Dirk još može da igra. On može da postane Fejnordov Rajan Gigs – rekao je van Gel.

Kojt je karijeru počeo u Utrehtu 1998. godine, odakle je pet godina kasnije prešao u Fejnord. Bio je najbolji strelac holandske lige u sezoni 2004/2005, a za najboljeg igrača Holandije proglašen je 2006. godine.

On je 2006. godine potpisao za Liverpul, odakle je šest godina kasnije prešao u Fenerbahče gde i sada nastupa. Za reprezentaciju Holandije odigrao je 104 utakmice i postigao 24 gola, a iz državnog tima povukao se posle osvajanja trećeg mesta na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Brazilu.