DNEVNO.RS Transfer glasine: Ešli Kol u Realu, Žardim trener Monaka

Krstičića želi Napoli, Arsenal i Roma jure Martinesa.

Bivši igrač Lacija i Intera Argentinac Mauro Zarate trebalo bi da postane prvo pojačanje Vest Hema, prenosi Miror (mirror.co.uk). Zarate je bio najbolji strelac argentinske lige ove sezone, postigao je 18 golova na 28 utakmica za Velez iz Sarsfilda.
Dugogodišnji trener Verdera iz Bremena Tomas Šaf potpisao je dvogodišnji ugovor sa Ajntrahtom iz Frankfurta, golman Kristijan Abijati produžio je ugovor sa Milanom do juna 2015. godine, a napadač Havi Gera potpisao je trogodišnji ugovor sa Kardifom (transfermarketweb.com)
Kako prenosi Metro (metro.co.uk) Ešli Kol bi mogao da pređe u Real Madrid koji mu nudi dvogodišnji ugovor vredan 10 miliona funti.
Dosadašnji trener Sportinga iz Lisabona, 39-godišnji Leonardo Žardim napustio je klub i najverovatnije će preuzeti Monako, koji se rastao sa trenerom Klaudijom Ranijerijem. Žardim je pre samo godinu dana stigao u Sporting iz Olimpijakosa. (fourfourtwo.com) Sporting su napustila i tri igrača: Žerson Magrao (koji je pre par sezona bio želja Crvene zvezde),  Ivan Piris i Veldinjo (transfermarketweb.com)
Napoli je zainteresovan za igrača Sampdorije i povremenog srpskog reprezentativca Nenada Krstičića, prenosi gianlucadimarzio.com. Videćemo da li će trener Sampe Siniša Mihajlović dozvoliti igraču kojeg je on prvi pozvao u A selekciju Srbije da ode u Napulj.
Rafael van der Vart je u intervjuu za Bild izjavio da je čuo za interesovanje Bešiktaša, ali da nije bilo konkretnih kontakata. On je zadovoljan izborenim opstankom sa Hamburgerom i sada je fokusiran na Svetsko prvenstvo u Brazilu.
Benfika je potpisala petogodišnji ugovor sa 19-godišnjim veznim igračem Pavelom Davidovičem koji stiže iz poljske ekipe Lehije iz Gdanjska.
Kako prenosi Sportmediaset, Fiorentina je zainteresovana za Mikela Artetu i Tomasa Vermalena iz Arsenala, a Inter iz Milana želi Marija Suaresa iz Atletiko Madrida.
Za igrača Kaljarija Davidea Astorija zainteresovane su ekipe Rome i Fiorentine, prenosi La Nuova Sardegna. U ovom trenutku on je bliži rimskom klubu. A kako javlja A Bola Roma i Arsenal su za sada najzainteresovaniji za napadača Porta Džeksona Martinesa. Oni će najverovatnije morati da sačekaju kraj Svetskog prvenstva da bi osigurali ovaj transfer. Martines će u Brazilu nastupati za Kolumbiju koja deli 7. poziciju favorita za osvajanje sa Italijom i Portugalom, po kvotama Vilijam Hila.
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Bičakčić napustio je Braunšvajg koji je ispao iz Bundes lige i prešao u Hofenhajm, sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor.
Kreg Gardner prešao je iz Sanderlenda u Vest Bromvič Albion i potpisao trogodišnji ugovor. Njemu je istekao ugovor sa timom Gusa Pojeta. Gardner će tako nastupiti za treći tim iz Birmingema, on je ponikao u školi Aston Vile i stigao do prvog tima, a pre Sanderlenda nastupao je i za Birmingem siti.
Kako prenosi Globoesporte, Fenerbahče je spreman da ponudi 10 miliona evra Korintijansu za bivšeg igrača Milana Alešandrea Pata.
Đerar Pike produžio je ugovor sa Barselonom do 2019. godine.
Za igrača Vest Hema Mohameda Diamea zainteresovani su Liverpul, Arsenal i Njukasl, prenosi Gardijan (The Guardian).
Bakari Sanja najverovatnije će napustiti Arsenal, a kako prenosi Dejli Star (Daily Star), Arsen Venger želi da dovede Serža Orijea iz Tuluza da ga zameni.