DNEVNO.RS Zvezde filma ‘Montevideo’ i pevači ‘Granda’ igrali humanitarni meč za pomoć malom Urošu

Na krovu Tržnog centra 'Stadion' u Zaplanjskoj ulici odigran je humanitarni meč na kojem su snage odmerili glumci filma „Montevideo, vidimo se” i pevači Grand produkcije. Sav prihod od utakmice biće uplaćen za lečenje četvorogodišnjeg Uroša Karapandžića, koji boluje od cerebralne paralize.

Utakmici je prisustvovalo oko 3.000 ljudi, što je ovu humanitarnu prigodu učinilo još veličanstvenijom.

Jedan od onih koji su svojim prisustvom upriličili ovaj događaj bio je i Miloš Biković, koji je za Dnevno.rs rekao da mu je zadovoljstvo što je akter ovog meča.

– Uvek se rado odazovem događajima koji su ovakvog karaktera i radujem se što ćemo bar malo pomoći Urošu. Želeo bih da pohvalim i mog kolegu, Andriju Kuzmanovića, za koga smatram da je najbolji fudbaler među nama glumcima – uz smeh je konstatovao popularni Tirke.

Nešto kasnije Biković je prišao malom Urošu, poljubio ga i izazvao veliki osmeh na licu tog mališana.

Tribine stadiona na kome igra FK Voždovac bile su pune, što je izazvalo zadovoljstvo organizatora. Naravno, najviše je bilo devojčica koje su jedva čekale da na zeleni pravougaonik istrče njihovi ljubimci čiji su im posteri okačeni na zidovima soba – glumci i pevači. Nije im smetala ni kiša koja je u jednom momentu pretila da poplavi teren. Kišobrani su bili spremni, a glasne žice podmazane.

Za ekipu Montevidea nastupali su:

Glumci: Miloš Biković (Tirke), Aleksandar Radojičić (Balerina), Andrija Kuzmanović (Jakša), Nenad Heraković (Vampir), Rade Ćosić (Teofilo), Ivan Zekić (Ivica Bek), Uroš Jovčić (Nosonja), Milan Nikitović (Bane Sekulić), Bojan Krivokapić (Gusar), Viktor Savić (Milutinac), Predrag Vasić (Stanoje).

Fudbaleri-gosti: Ivica Kralj, Dejan Ilić, Perica Ognjenović, Mladen Babić, Slaviša Jokanović, Igor Ilić, Mihajlo Jovanović, Luka Ignjatović, Aleksandar Gruber, Zoran Čanak.

Za tim Granda igrali su:

Dragan Kojić Keba, Marinko Rokvić, Radiša Urošević, Ljuba Lukić, Miša Mijatović, Boban Zdravković, Petar Mitić Pepi, Darko Lazić, Stefan Petrušić, Andrija Marković, Nebojša Vojvodić. Nemanja Nikolić, Mišel Gvozdenović, Slobodan Vasić, Milan Mitrović, Saša Kapor.

Sama utakmica bila je izuzetno zanimljiva. Pevači nimalo nisu zaostajali za glumcima koji već godinama zbog filma pikaju fudbal. Viktor Savić je ipak bio taj koji postigao gol, lopta je prozujala ”kroz uši” golmanu Draganu Kojiću Kebi. Popularni Milutinac bio je raspoložen da razgovara za Dnevno.rs.

– Ovakvim utakmicama šaljemo poruku zajedništva. Često igramo mečeve humanitarnog karaktera i apelovao bih na sve na izdvoje po 100 ili 200 dinara za događaje poput ovog i da na taj način podrže mladi život. Budite humani – rekao nam je on.

Bivši fudbaler Crvene zvezde i nekadašnje ”šilo” kluba sa Marakane, Perica Ognjenović, izazvao je salve aplauza sa tribina kada je u jednoj akciji dvojici protivnika šmekerski probacio loptu kroz noge.

Ekipu Granda je pored terena bodrio i Saša Popović koji je često dobacivao „’Ajde Lazo (Darko Lazić, prim. aut.), uklizaj bre” i tako je nasmejao sve prisutne.

Krajnji rezultat ove utakmice nije bitan. Meč nije imao ni takmičarski karakter, već je jedino bilo bitno da se podrži jedan mali život. Život Uroša Kapandžića.

Uključite se i vi!