DOČEK POSLE IZBACIVANJA: Odbile da igraju zbog dresova protivnica, predsednik Grčke im priredio prijem!(FOTO)

Grčka
print screen/Facebook.com/Hellenic Handball Federation - ΟΧΕ

Predsednik Grčke Prokopis Pavlopulos čestitao je kadetskim reprezentativkama te države, koje su izbačene sa Evropskog prvenstva pošto su napustile teren jer je na trenerkama stručnog štaba protivnica pisalo Makedonija, javljaju grčki mediji.

– Vaš stav tokom Evropskog prvenstva bio je principijelan i odgovoran, ne samo prema našoj državi već i prema idealima sporta i sportskog duha – poručio je Pavlopulos mladim rukometašicama.

Pavlopulos je takođe oštro kritikovao Makedoniju, navodeći da “iredentizam, suprotan međunarodnom i evropskom pravu podriva evropske perspektive severnog suseda”.

Mlade rukometašice Grčke napustile su utakmicu protiv selekcije Makedonije na Evropskom prvenstvu do 17 godina, koje se održava u Skoplju, jer je na trenerkama stručnog štaba suparnica pisalo “Makedonija”, preneli su lokalni mediji.

Evropska rukometna federacija (EHF) izbacila je Grkinje sa Prvenstva Evrope u Skoplju.

Ta kazna je izrečena zato što je rukovodstvo grčke reprezentacije povuklo mlade rukometašice sa terena 32 sekunda nakon početka utakmice protiv Makedonije, nezadovoljno što je ne trenerkama stručnog štaba protivničkog tima pisalo “Makedonija”.

Grčka reprezentacija je, dan kasnije, pored isključenja sa Evropskog prvenstva kažnjena i novčano sa 25.000 evra, sa mogućnošću da će morati da plati i dodatne troškove.