DOČEK ZLATNIH ‘ORLIĆA’: Na balkonu Starog dvora PRVI PUT fudbalska reprezentacija

Orlici
Beta

Radost zbog istorijskog osvajanja omladinskog prvenstva sveta u fudbalu danas će u Srbiji doživeti kulminaciju, budući da se zlatni „orlići“ vraćaju u zemlju, a ispred Skupštine grada biće im upriličen doček.

 

Biće to prvi put da se na čuvenom balkonu Starog dvora nađe neka fudbalska ekipa, a činjenica da u pitanju nisu seniori ne bi trebalo da utiče na odziv građana, pa se očekuje rekordan broj posetilaca na platou ispred ovog zdanja. 

„Orlići“ će do konačnog odredišta doći otvorenim autobusom ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale, a pre toga će imati veoma malo vremena za odmor, pogotovo ako se zna da sam put od Novog Zelanda do Srbije traje više od 30 sati.

– Očekujemo da ekipa na beogradski aerodrom stigne redovnom linijom iz Istanbula u 8.05, posle toga imaju obaveze u Kući fudbala u Staroj Pazovi, a onda se oko 18.30-19.00 kreće ka Skupštini grada, gde će biti organizovan doček – kaže predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Muzički program će početi već oko 19 časova, kad će di-džejevi krenuti da puštaju muziku, zatim će neposredno pred izlazak igrača članovi dečjeg hora Čarolija otpevati himnu „Bože pravde“, a zatim će svirati Tropiko bend i THC.

– Počastvovani smo što smo na neki način deo istorije, ipak su ovi momci najvećim uspehom u istoriji srpskog fudbala omogućili da cela Srbija bude ponosna, pa smo tako i mi ponosni – poručio je Aleksandar Cvetković iz Tropiko benda.

 Satnica

8.05 Avion sa šampionima sleće na aerodrom „Nikola Tesla“ i prolazi ispod vodenog luka

9.00 Polazak prema Staroj Pazovi

12.00 Konferencija za medije

13.00 Svečanost i izlazak na balkon Kuće fudbala

13.30 Odmor

18.30 Polazak prema Skupštini grada Beograda

19.00 Di-džejevi da puštaju muziku na platou ispred Skupštine

20.00 Prijem u Skupštini grada Beograda

20.10 Članovi hora Čarolija pevaju himnu„Bože pravde“

20.15 Izlazak svetskih šampiona na balkon Skupštine grada