DOČEKANA KAO KRALJICA: Ivana Španović stigla u BEOGRAD, priznala kada joj je bilo NAJTEŽE

ivana spanovic
[email protected]

Ivana Španović je bila tako blizu... Na Svetskom prvenstvu u Londonu, maler je sprečio našu atletičarku da se popne na krov sveta. Ivana je stigla u Beograd, a na aerodromu “Nikola Tesla” dočekana je aplauzima.

 

Bez obzira što se u Beograd vratila bez medalje, Ivana je dočekana onako kako dolikuje – kao šampionka. Odmah po sletanju u Srbiju naša šampionka je hladne glave objasnila kako vidi sve što se dešavalo.

 
Sledi Dijamantska liga, na to gledam kao na utešnu nagradu. Stvarno je bilo kako smo rekli, došla sam spremna, imala skok preko sedam metara, to je nivo koji mogu da garantujem. Imala sam problema i sa povredom, na zaletu sam osetila da mi fali konstantnost. Na kraju mislim da sam sve rekla šestim skokom, sudijina je poslednja… To moramo da poštujemo zbog mene same, ne samo ovog takmičenja. Hoću da se borim za visoke plasmane, ne treba mi upitna zlatna medalja, znam da mi ona pripada – rekla je Španovićeva.

Ona je objasnila kako se oseća posle nepravde.

Nismo to očekivali. Učinjena je nepravda, bili smo svedoci da je uloženo više žalbi i od drugih federacija, neke su prihvaćene, neke nisu. Nas je najviše povredilo to što je komisija rekla da oni misle kako je to trag, ali to nije bilo dovoljno uverljivo – poručila je Španovićeva.

Ivana je objasnila kada joj je bilo najteže.

Nisam bila svesna kako to sve izgleda dok nisam prošla medija zonu i doping kontrolu. Rekli su mi šta je poslednje izrečeno i tu sam se slomila. Nisam to tako zamišljala da će tako da se završi. Povređeni smo, teško nam je i ne znam kako da se osećamo… Osećam se mnogo loše samo zato što sam dobila na hiljade poziva i poruka, svi su rekli isto, a to mi daje potvrdu da sam uradila ono što mogu. Jednostavno, nije se završilo kako smo mislili i u jednom se svi slažemo, glupost je ta što je broj ostavio zadnji trag i najveća ironija je da je ovo bilo poslednje takmičenje sa brojem na leđima – rekla je ona.

Španovićeva je razmenila poruke sa Bartoletom.

Dopisivala sam se sutradan sa Tijanom Bartoletom i uputila mi je iskrene čestitke, to je sport. Nikad nisam bežala. To je deo moje ličnosti, poštujem rivalke, znam protiv koga i za šta se borim. Uspeh zaslužiš ili ne – iskrena je bila Ivana.

Trener Goran Obradović imao je jasnu poruku.

Malo su nam hladnije glave, trezvenije gledamo. Moramo da zatvorimo ovaj list knjige, čekaju nas nova takmičenja i finala. Imamo veliki miting u Berlinu 27. avgusta, a finale Dijamantske lige 1. septembra. Nismo to samo mi videli, već cela svetska javnost. Nastao je globalan problem na SP, neverovatno da jedan papirić odluči o tituli svetskog prvaka. Najviše nas je bolelo to što je komisija zasedala i donela odluku na osnovu video snimka, a ne video zapisa i video merenja samog skoka. To je novost u sportu. To je nešto slično kao hok-aj u tenisu. Nisu uzeli oba relevantna dokaza. Naš ponos uvek donosi nešto bolje i više. Sigurno da ćemo se boriti još jače, nešto malo i zbog inata, ali su nas naterali na to. Sledi i Svetsko dvoransko prvenstvo u Birmingemu, u martu 2018 – rekao je Obradović.