Dodić objavio spisak za Šveđane i Portugalce: Svesni smo svog kvaliteta, nećemo se opuštati

Novi selektor mlade reprezentacije Srbije Mladen Dodić objavio je spisak igrača za pripremne utakmice protiv Švedske i Italije pred Evropsko prvenstvo u Češkoj.

 

Mlada reprezentacija će se 27. marta od 18.15 u Novom Sadu sastati sa Švedskom, dok će tri dana kasnije gostovati u Beneventu Italiji.

Dodić je ocenio da su predstojeće utakmice “dve jake provere” i da ekipa nastoji da zadrži pozitivnu atmosferu.

– Igraćemo protiv dve odlične ekipe. Švedska je eliminisala Francusku, dok o Italiji ne treba trošiti reči. Znamo ih iz kvalfikacija. Naš tim je za respekt, pogotovo posle rezultata sa Španijom, koja nije izgubila nijedan meč jako dugo – rekao je Dodić.

On je rekao da saopšteni spisak igrača nije konačan za Evropsko prvenstvo.

– Nedostaje nekoliko igrača, koji će biti u A selekciji i u selekciji Veljka Paunovića. Bez obzira na to moramo izvući maksimum iz ovog čime raspolažemo. Imamo nekoliko dilema sa igračima koji su na raspolaganju Ćurčiću, neki su i u više selekcija, ali videćemo šta je prioritet u datom trenutku. Cilj je da zadržimo pozitivnu atmosferu – kazao je Dodić.

On je kazao da okosnicu tima za predstojeće mečeve čine isti igrači koji su to bili i u kvalfikacijama i dodao da je kapiten tima Marko Petković na spisku, ali da neće igrati na prijateljskim utakmicama zbog povrede.

 

Mlada reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu u Češkoj, koje će se održati od 17. do 30. juna, igrati u Grupi A sa selkcijama Nemačke, Češke i Danske.

Na pitanje novinara da prokomentariše grupu, odnosno rivale Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu, Dodić je kazao da se ne treba opterećivati drugima i da je njegov tim svestan svojih kvaliteta.

– Mi moramo prvo da budemo svestni svog kvaliteta, da ne dozvolimo da dodje do opuštanja. Jeste Nemačka favorit, pa onda igramo protiv  domaćina Češke, a onda uvek vrlo neugodni Danci… Otići ćemo tamo sa optimizmom, ali oprezni – kazao je Dodić.

Na spisku su Mladena Dodića su:

Golmani: Marko Dmitrović (Čarlton), Nikola Perić (Jagodina) i Nemanja Stevanović (Čukarički)

Odbrana: Marko Petković, Darko Lazić (Crvena zvezda), Nemanja Petrović, Lazar Ćirković (Partizan), Aleksandar Filipović (Jagodina), Uroš Spajić (Tuluz), Bojan Nastić (Vojvodina) i Aleksandar Pantić (Kordoba).

Vezni red: Goran Čaušić (Eskišehir), Nemanja Radoja (Selta), Darko Brašanac (Partizan), Srđan Mijailović (Kajzerispor), Aleksandar Kovačević (Crvena zvezda), Miloš Jojić (Borusija Dortmund) i Mirko Ivanić (Vojvodina)

Napad: Slavoljub Srnić (Čukarički), Uroš Đurđević (Vitese), Aleksandar Pešić (Tuluz), Aleksandar Čavrić (Genk), Luka Milunović (Platanijas)