Dok je nacija slavila uspeh, lopovi ukrali 300.000 litara piva u Nemačkoj (VIDEO)

Neverovatna stvar desila se u Nemačkoj, zemlji novih svetskih šampiona u fudbalu, i to baš u vreme kada je čitava nacija slavila uspeh svojih ljubimaca u finišu Mundijala održanog u Brazilu.

Prema navodima “Vol Strit žurnala”, preko 300.000 litara piva ukradeno je iz jednog skladišta koje je najpre obijeno u četvrtak, dan i po nakon što je Nemačka pobedila Brazilce sa čuvenih 7:1 u polufinalu.

To skladište, u gradu Krefeldu, isprva je samo bilo obijeno sa zadnje strane, a onda su lopovi u naredna tri dana iznosili palete sa raznim vrstama piva koje je tu držano.

Do ponedeljka, dana u kome je Nemačka slavila tek osvojenu titulu svetskog prvaka usled pobede nad Argentinom u finalu od 1:0, iz skladišta je odneto 300.000 litara piva. I, policija nema predstavu gde je ono sada.

“Da li je neko primetio veću količinu piva?”, navodi se u saopštenju policije Krefelda, gradića koji se nalazi severozapadno od Dizeldorfa, skoro na samom zapadu Nemačke.

I dok policija traži nestalo pivo uz dodatno pitanje “Ima li neko informaciju gde bi moglo da bude skladište za toliku količinu?”, Vol Strit žurnal podseća da to i nije neka naročita količina za Nemce.

Naime, ako bi ispijali pivo brzinom i voljom kojom su to, u proseku, radili tokom 2013. godine, Nemcima je za 300.000 litara piva dovoljno 18 minuta i 22 sekunde da ga popiju. Verovatno se pilo još brže tokom proslave mundijalskog trijumfa – istog onog koji su lopovi iskoristili da neometano izvrše verovatno najčudniju veliku krađu u poslednje vreme.