Đokić: Metalac može da pobedi Zvezdu, ništa nije nemoguće uz podršku sa tribina

Košarkaši Metalca žele da dobrom igrom na sutrašnjoj utakmici Superlige Srbije protiv Crvene zvezde poprave utisak sa nedavnog gostovanja u "Pioniru" kada su bili ubedljivo poraženi.

 

– Želimo da pokažemo kako je to bio naš slab dan i jedna od lošijih partija u ABA ligi – rekao je novinarima plej Nemanja Protić.

On je dodao kako će Valjevci nastojati da spreče lake poene crveno-belih, koji bi najboljoj ekipi u ABA ligi omogućili da se razigra i pokaže sve svoje kvalitete.

Trener Metalca Vladimir Dokić računa na eventualni umor Zvezdinih košarkaša posle gostovanja u Kaunasu ali i ističe da su crveno-beli favoriti.

– Pokušaćemo da ponovimo dobru igru iz prve utakmice ABA lige za Zvezdom na našem parketu, kada smo se dobro držali skoro 35 minuta. Uz podršku punih tribina to nije nemoguće – kazao je Đokić.

 

On je najavio da će na sutrašnjoj utakmici veću minutažu nego do sada imati iskusni centar Slavko Vranes (32, 230), kao i novi igrači – šuter Mladen Jeremić i centar Miloš Janković.

– Jeremić i Janković su vredno radili na treninzima, imaće svoju minutažu, pa se nadam da će biti od pomoći – dodao je Đokić.

Bez obzira na prehladu nekoliko prvotimaca, Đokić se nada da će startnih 12 biti isti kao u Novom sadu, gde je Metalac u prvom kolu Superlige Srbije pobedio Vojvodinu, što znači da će prekobrojni biti krilni centar Nemanja Todorović i krilo Filip Vuksanović.

Utakmica Metalac – Crvena zvezda igra se u ponedeljak od 20.30 minuta, a valjevska policija je najavila posebne mere za sprečavanje bilo kakvih incidenata s obzirom na to da se na tribinama hale sportova očekuje i veći broj prisalica crveno-belih.