ĐOKOVIĆ BI MOGAO DA BUDE PREVAREN?! “Prljava igra” australijskih vlasti, NOVI SKANDAL NA POMOLU

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je danas dobio svog prvog protivnika na Australijan openu i to je Srbin Miomir Kecmanović. Međutim, svi i te kako očekuju da li će najbolji na svetu uopšte igrati na prvom grend slemu.

Printscreen Twitter/@rolandgarros

Danas ipak nismo dočekali nijednu konkretnu odluku o tome da li će Novak ostati u Australiji ili ne. Za sada, Srbin se napornim treningom sprema za svoje mečeve koji ga očekuju od naredne nedelje, a tamošnja javnost se uveliko bavi celokupnom situacijom.

Ministar za imigraciona pitanja Aleks Hok ipak nije doneo odluku koja najavljivala u noći između srede i četvrtka, a još nije poznato i kada će konačno odlučiti. Međutim, sada su ponovo isplivali novi detalji.

Jedan od najproduktivnijih listova u Australiji “The Age”, “bacio” je potpun fokus na Novaka Đokovića i sigurno je najrelevantniji kada su u pitajnu informacije iz Melburna, a bilo je ih je svakakvih u prethodnoj noći.

Oni sada tvrde da će se najbolji teniser planete odmah žaliti na svaki pokušaj njegovog deportovanja, kao i da će ministar za imigracije Aleks Hok najverovatnije svoju odluku objaviti u petak.

Ne kriju da on i dalje razmatra slušaj i pregleda dokumentaciju koju je objavio sud i koju su priložili Đokovićevi advokati. Ako bi slučaj dospeo na sud, pravni tim Novaka Đokovića nada se da bi stvar mogla da bude okončana na sudu tokom vikenda do nedelje, što bi Novaku omogućilo da igra, jer turnir počinje u ponedeljak 17. januara, preneo je “Telegraf”.

Ono što je zapravo skandalozno jeste tvrdnja izvor lista “The Age” koji navodi da vlada snažno lobira za ukidanje Novakove vize.

Ukoliko bi saopštenje bilo doneto kasno u petak, to bi Novaku umanjilo šanse da se žali na odluku, pa nije isključeno da je ovo prava “prljava igra” vlade Australije, kako bi Đokovića stavili pred svršen čin i onemogućili mu da se žali. Vreme će pokazati šta će se zaista desiti u Melburnu.

Premijer Viktorije opleo po vlasti

Gotovo cela planeta misli da je vlast u Melburnu napravila nedopustive propuste, a oštre izjave dao je i premijer savezne države Viktorije, Danijel Endrjuz, koji ima smatra da postoji jednostavno rešenje za sve probleme.

– Samo se vakcinišite. To je ono što sam ja uradio, to su uradila moja deca. To je ono što je uradilo 93 odsto naše zajednice. Morali smo da donesemo neke teške odluke da bismo došli do tih brojeva. Australijan open je veći od bilo koje osobe, baš kao što je bezbednost naše zajednice veća od bilo kog pojedinca – počeo je Endrjuz.

Potom je rekao nešto što ceo svet misli – Australija je poražena na sudu i pritom niko nije objasnio kako su prvobitno dali vizu Novaku Đokoviću.

– Australija ima politiku da ne dozvoljava nevakcinisanim ljudima da uđu u zemlju. Vlada treba da objasni kako je do toga došlo. I ovo je opet bio debakl. Novak Đoković je bio potpuno svestan da je stav australijske vlade da biste dobili ovu vizu to da ste u potpunosti vakcinisani. Kako je ta viza uopšte izdata? To je nešto na šta ova vlada nije odgovorila i nešto zbog čega Austalijanci vrte glavom. Ova vlada je doživela grend slem neuspeha. Nije bila uspešna u praćenju, testiranju, vakcinama i namenski napravljenom karantinu. Sada na to dodajemo i grend slem i debakl sa Novakom Đokovićem, koji izaziva ogromnu međunarodnu sramotu – rekao je Endrjuz, a preneo “Mocarsport”.

Novakov žreb u Australiji

Zanimljivo, žreb je odlučio da će se Novak Đoković i Rafael Nadal sastati u polufinalu Australijan openu ako obojica stignu do tog dela, dok prema projekciji u četvrtfinalu u Melburnu Novakov protivnik bi bio Mateo Beretini.

Takođe, aktuelni šampion bi u drugoj rundi čekao boljeg iz dvoboja između Tomija Pola i kvalifikanta. Potencijalni rival u trećoj rundi je Lorenco Sonego, u četvrtom Gael Monfis ili Aleksandar Bublik, dok je kasnije pomenuti Italijan na putu ka 21. grend slem tituli.

Polufinale bi, prema projekciji, Đoković mogao da igra ili protiv Aleksandera Zvereva ili Rafaela Nadala. Naravno, na drugoj strani žreba su Stefanos Cicipas i Danil Medvedev, što znači da protiv njih bi Srbin mogao da igra samo u finalu.