Đoković: Bilo je zabavno biti deo ovog meča

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je vrlo lako moglo da se desi da Francuz Gael Monfis pobedi u njihovom duelu u drugom kolu Rodžers kupa.

Đoković je na startu takmičenja u Torontu slavio protiv Monfisa sa 6:2, 6:7 (4:7), 7:6 (7:2), posle dva sata i 41 minuta igre.

– Igrao sam zaista dobro u prvom setu i u prvoj polovini drugog, a kada mi je opao procenat ubačenog prvog servisa dozvolio sam mu da se vrati u meč. On je počeo da igra zaista dobro tada, efikasnije. Meč je od tada bio izjednačen sve do poslednjeg poena, i on je mogao da pobedi – rekao je Novak.

Đoković je istakao da nije iscrpljen, uprkos dugom i teškom meču, i činjenice da nije odigrao nijedan meč od finala Vimbldona početkom jula.

– Bilo je zabavno biti deo ovog meča, zaista sam uživao. Pokušao sam da izvučem pouke iz njega, a to je činjenica da sam proveo dva i po sata na terenu, a da od finala Majamija nisam igrao na tvrdoj podlozi. To mi je pomoglo da osetim teren i uslove. Takođe, moj naredni protivnik igra slično kao Gael. Dobro je da nisam iscrpljen iako nisam igrao četiri nedelje i zaista se radujem narednim mečevima – istakao je Đoković.

Naredni rival srpskog tenisera biće još jedan Francuz i stari poznanik Žo-Vilfred Conga.

– Conga je manje predvidljiv, ali je igrač koji se oslanja na jake udarce, koji ima snažni servis i dobar forhend. On me je pobeđivao ranije, bio je bolji od najboljih tenisera, tako da zna kako da igra na velikoj pozornici. Siguran sam da će biti agresivan, daće sve od sebe. Ali, igrali smo nedavno na Vimbldonu, bio je to težak meč u tri seta. Znam šta mogu da očekujem od njega, imam dobar skor protiv njega, verujem da ću se dobro pripremiti sa svojim timom – naglasio je Đoković.