Đoković: Ćorić je na pravom putu, svako ko pobedi Nadala i Mareja zaslužuje hvalospeve

Najbolji teniser sveta Novak Đoković istakao je da veoma dobro poznaje hrvatske tenisere i ocenio da će velika prednost srpskog tima u predstojećem meču Dejvis kupa biti iskustvo.

 

– Samo reči hvale imam za Bornu Ćorića, na pravom je putu, zreo je za svoje godine i kada neko ko ima 18 godina u kratkom roku, za četiri-pet meseci pobedi Nadala i Mareja zaslužuje da se o njemu tako priča. Matu Delića takođe znam, jer se naši očevi poznaju i trenirali smo zajedno u Australiji pre nekoliko godina. Prvi put ćemo igrati jedan protiv drugog, visok je i to koristi prilikom servisa – istakao je Đoković na konferenciji za medije u Kraljevu i ponovio da taj deo Srbije zaslužuje da bude domaćin velikog događaja kakav je Dejvis kup.

Đoković i Delić otvoriće duel Srbije i Hrvatske sutra od 13 sati, a potom će na teren Ćorić i Viktor Troicki.

– Spavam malo duže od ostalih jer sam pre nekoliko dana stigao iz Meksika, iz druge vremenske zone, pa mi odgovara što igram drugi meč. Do sada nisam imao priliku da igram protiv Borne, mislim da će biti neizvesno, ali jedva čekam da počne jer se osećam sjajno – istakao je Troicki.

Troicki i Nenad Zimonjić u subote će u dublu igrati protiv hrvatskog tandema Marin Draganja – Franko Škugor.

– Dubl je uvek neizvestan, pogotovo u Dejvis kupu. Draganja je u formi, osvojio je Zagreb i Marsej, protiv nejga sam igrao tri puta i dva puta sam pobedio. Hrvati nemaju šsta da izgube i biće teško – ocenio je Zimonjić.

Selektor Hrvatske Željko Krajan izjavio je da je očekivao ovakav sastav kolege Bogdana Obradovića i dodao da se Ćoriću ispunila želja da igra drugi meč.

Talentovani teniser rekao je da se raduje meču u Kraljevu.

– Spreman sam 100 posto za Troickog, osećam se dobro, a samopouzdanje mi daju rezultati sa poslednjih turnira – poručio je Ćorić.

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske igra se od 6. do 8. marta.