Đoković i Nadal poranili u Madrid

Rafael Nadal i Novak Đoković na turnire obično dolaze u petak, tri dana pre početka takmičenja, ali u Madrid stižu već u sredu.

Očigledno je da dvojica najboljih tenisera sveta žele da se što bolje pripreme za četvrti Masters turnir sezone koji se igra na nadmorskoj visini od 655 metara.

Upravo bi u Madridu moglo da dođe i do promene na čelu ATP liste, ali samo u slučaju da Đoković osvoji titulu, a Nadal ispadne pre četvrtfinala.

Španski teniser imao je za njegove standarde očajan start sezone na šljaci pošto je i u Monte Karlu i u Barseloni ispao već u četvrtfinalu, pa je izgubio veliki broj bodova.

Sa druge strane, Đoković je poražen u polufinalu Mastersa u Monte Karlu, a turnir u Kneževini igrao je sa povređenim zglobom desne ruke. Masters u Madridu mogao bi da da odovor na pitanja da li se Nadal oporavio od šokantnih poraza i da li je Đoković zalečio zglob.

U svakom slučaju očekuje nas burnih nekoliko teniskih nedelja. Nakon Madrida sledi Masters u Rimu, a onda i Rolan Garos gde će Nadal pokušati da osvoji devetu titulu, a Đoković da osvoji jedini Gren slem trofej koji mu nedostaje.

Uz to, vodiće se velika borba za prvo mesto. Nadal ima 1,860 bodova više od najvećeg rivala, ali u narednom periodu brani mnogo veći broj bodova, pa bi lako moglo da se dogodi da Đoković na Rolan Garosu bude prvi teniser sveta i prvi nosilac.