Đoković ide na pauzu nakon azijskih turnira

Najbolji svetski teniser odigraće još nekoliko turnira do kraja sezone jer želi da što više vremena provede uz suprugu Jelenu u danima pred porođaj

Kako Đokovići prinovu očekuju krajem oktobra, odlučeno je da se Nole pojavi na dva azijska turnira.

Nakon poraza u polufinalu US Opena Đoković će se na teren vratiti 29. septembra na turniru u Pekingu, a prijavio je nastup i u Šangaju nedelju dana kasnije. Onda će ponovo na pauzu, čija će dužina zavisiti od rođenja deteta. Iako bi trebalo da zaigra i na mastersu u Parizu, koji počinje 27. oktobra, malo je verovatno da će se Nole pojaviti u Gradu svetlosti, jer bi baš tada trebalo da postane roditelj.

Sledeća stanica, ujedno i poslednja za ovu godinu, biće mu završni masters u Londonu, turnir najboljih osam svetskih tenisera, koji naš as gotovo sigurno neće propustiti. Jedino što bi moglo da ga onemogući da nastupi u glavnom gradu Engleske bilo bi da se Jelena ne porodi do tog trenutka.

Posle Londona će se okrenuti uživanju u čarima života sa suprugom i potomkom, da bi se profesionalnim obavezama vratio na prvom grend slemu sezone, Australijen openu.