Đoković lako do trećeg kola turnira u Indijan Velsu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo velikog ATP turnira u Indijan Velsu, u SAD, pošto je u subotu rano ujutro po srednjoevropskom vremenu pobedio Kipranina Markosa Bagdatisa sa 2:0 u setovima (6:1, 6:3).

 

Đoković je do osme pobede u isto toliko međusobnih susreta s Kipraninom došao posle tačno sat vremena igre.

Prvi teniser sveta je od samog početka meča diktirao tempo i sasvim lako došao do trijumfa. U oba seta Đoković je napravio po dva brejka, što mu je bilo sasvim dovoljno da izbori plasman u šesnaestinu finala Indijan Velsa.

Đoković je zabeležio 24 direktno osvojena poena, a imao je i 10 neiznuđenih grešaka, dok je s druge strane Bagdatis imao devet vinera i 15 grešaka.

Najbolje rangirani teniser sveta će se u trećem kolu Masters turnira u Indijan Velsu sastati sa Špancem Albertom-Ramosom Vinolasom iz Španije, koji je u prethodnom kolu savladao Francuza Žilijena Benetoa.

I srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Poljak Marcin Matkovski plasirali su se u osminu finala Indijan Velsa. Oni su savladali Rodžera Federera i Mihalea Lamera iz Švajcarske sa 2:1 u setovima.

S druge strane, poraz u prvom kolu dubla zabeležio je Viktor Troicki, koji je u paru sa Špancem Tomijem Robredom izgubio od britansko-rumunske kombinacije Dominik Inglot i Florijan Mergesa sa 0:2 u setovima.