Đoković maksimalno motivisan kreće u pohod na Rolan Garos

Sve je spremno! Novak kreće po ono što mu nedostaje...

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao da je izuzetno motivisan da na Rolan Garosu pruži najbolje partije, kako bi osvojio jedinu gren slem titulu koja mu nedostaje.

– Zdrav sam i očigledno veoma motivisan da pružim maksimum u Parizu – rekao je Đoković posle žreba za drugi gren slem turnir sezone.

Drugi reket sveta je naglasio da mu je pobeda nad prvim teniserom svreta Špancem Rafaelom Nadalom u finalu Mastersa u Rimu prošle nedelje velika inspiracija za predstojeći turnir.
– Pobeda nad Nadalom na šljaci nije mala stvar i ne događa se svaki dan. Taj trijumf mi je povećao samopouzdanje – rekao je Đoković koji bi protiv Nadala na Rolan Garosu mogao da se sastane u finalu.

Šestostruki osvajač gren slem titula naglasio je da na Rolan Garosu veliku pretnju favoritima može da predstavlja osvajač Australijen Opena, Švajcarac Stanislas Vavrinka.
– Vavrinka zaslužuje da se nađe među favoritima za osvajanje titule – rekao je Đoković i podsetio da je Švajcarac osvojio ove godine svoj prvi gren slem, kao i turnir u Monte Karlu.

Sam Vavrinka je pak naglasio da za favorite na Rolan Garosu smatra Đokovića i Nadala.
– Favoriti su Nadal i Đoković. Oni su daleko iznad ostalih – rekao je Vavrinka.

Rolan Garos počinje u nedelju 25. maja i trajaće do 8. juna, a titulu brani Nadal.