Đoković: Nastavljam u istom ritmu i na Rolan Garosu!

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je prezadovoljan posle osvajanja Mastersa u Rimu i da se nada da će nastaviti sa dobrim igrama na Rolan Garosu.

Đoković je u finalu turnira u ‘večnom gradu’ pobedio najboljeg tenisera sveta Rafaela Nadala sa 4:6, 6:3, 6:3, i tako došao do trećeg trofeja u Rimu u karijeri.

– Bila je ovo sjajna nedelja. Nisam znao kako ću se osećati posle povrede, ali srećom nisam osećao nikakav bol i samo sam poboljšavao igru kako je nedelja odmicala. Imao sam nekoliko teških mečeva, četiri su bila u tri seta, a posle povratka u meču sa Raonićem dobio sam veliko samopouzdanje pred finale – istakao je Đoković, a prenosi B92.

Naredni turnir koji očekuje Đokovića i sve najbolje tenisere sveta je Rolan Garos, koji počinje u nedelju.

– Pobeda u finalu sjajnog turnira nad Rafom na šljaci je definitivno nešto što donosi samopouzdanje, ali i najveći izazov. Zadovoljan sam svojom igrom i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu na Rolan Garosu – naglasio je Đoković.

Drugi reket sveta se potom osvrnuo na meč sa Nadalom.

– Pokušao sam da budem agresivan od početka meča, ali to mi nije donelo rezultat, pošto sam imao mnogo neiznuđenih grešaka, ali nisam menjao plan. Našao sam svoj ritam na terenu i osećao sam se odlično. Pred meč sam se nadao da mogu da pobedim, kao i pred svaki ovakav duel. Ali, nikada ne potcenjujem svoje rivale, a posebno ne Rafu, koji je najbolji igrač u istoriji na šljaci. Nisam osećao da imam meč u svojim rukama, ali sam verovao u sebe i svoje sposobnosti, a na kraju sam imao dovoljno psihološke snage i iskustva, koje mi je pomoglo da odigram prave udarce u pravo vreme – istakao je srpski teniser.