Đoković: Ne razmišljam o meču sa Rafom u četvrfinalu, želim da što duže ostanem na vrhu

Srpski teniser Novak Đoković, prvi na ATP listi, rekao je danas da je dostigao vrhunac i da će pokušati što duže zadrži nivo rezultata.

 

– Imam 28 godina, verovatno sam došao do vrhunca svojih sposobnosti u svakom pogledu. Pokušavam da zadržim taj trenutak i da održim nivo rezultata koliko god mogu – rekao je Đoković agenciji Beta u Parizu.

Đoković je kazao da je sposobniji da se samokontroliše na terenu.

– Sazreo sam na mnogo polja i to se odražava na terenu. Sposobniji sam da kontrolišem sebe i pronađem izlaz iz nekih situacija kada mi je teško na terenu, mnogo bolje nego što je to bio slučaj poslednjih godina – kazao je Đoković.

Prema njegovim rečima, za njegov kontinuitet rezultata zaslužna je zrelost.

– Sve je rezultat napornog rada, požrtvovanosti, discipline i zdravog pristupa sportu i životu uopšte. Smatram da su rezultati koje sam nizao poslednje tri godine, redosled stvari koje su prirodno došle zbog moje energije podređene tenisu – naveo je
Đoković.

On je kazao da se mnogo očekuje od njega na Rolan Garosu s obzirom na to da “nije mogao da poželi bolju uvertiru” na šljaci,posle pobeda u Monte Karlu i Rimu.

– Na pravom sam putu i sve se odvija kako valja. Neophodno je da imam skroman pristup i da se usredsredim samo na svaki sledeći meč, jer ako previše razmišljam o eventualnom četvrtfinalu sa Rafaelom Nadalom izgubiću koncentraciju i to može da me omete – rekao je najbolji svetski teniser.

Đoković će u prvom kolu Rolan Garosa igrati protiv Jarka Nijeminena iz Finske.